Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Η Κουμποτής Racing Team στο 48ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ.

Άμεση και σωστή υποστήριξη, ταχύτητα και στρατηγική ήταν τα στοιχεία που έδωσαν στην Κουμποτής Racing Team την ευκαιρία όχι μόνο να τερματίσει σε έναν ιδιαίτερο αγώνα, αλλά και να διεκδικήσει θέσεις στο βάθρο.
Έτσι στο 48ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 12, 13 Σεπτεμβρίου, κατά το μεγαλύτερο μέρος στον καταπράσινο Χολομώντα, με τις έξι ειδικές διαδρομές των 88.5 αγωνιστικών χιλιομέτρων παρά τα προβλήματα και τις αντιξοότητες, η ομάδα κατάφερε να ανταπεξέλθει αποτελεσματικά και να τερματίσει το Peugeot 106 S16 στην δεύτερη θέση της Α6 και στην τρίτη θέση της  F2.
Κύπελλα τα οποία, το πλήρωμα Κουμποτής - Μαυροματίδης, αφιέρωσε και στην συνέχεια έδωσε χωρίς δεύτερη σκέψη στην ομάδα και συγκεκριμένα στους Χρήστο  Κωνσταντίνου, Άκη Γαλάνη και Φώτη Μαραγκάκη.
Η KRATEA ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν σε αυτό το αποτέλεσμα και επισημαίνει πως αγωνίζεται με την υποστήριξη των καταστημάτων «Γερμανός» και την MLS.
Το Δ.Σ. της Πολιτιστικής Εταιρείας Αρναίας εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στον Αρναιώτη οδηγό Δημήτρη και εύχεται καλή συνέχεια στους επόμενους αγώνες που θα λάβει μέρος

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Τριετές Πολυαρχιερατικό Μνημόσυνο Μακαριστού Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, κυρού Νικοδήμου

Τελέστηκε την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου στην Αρναία, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Στεφάνου πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και ιερό μνημόσυνο, επί τη συμπληρώσει τριών ετών από την προς Κύριον εκδημίας του μακαριστού Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κυρού Νικοδήμου.
Της Θείας Λειτουργίας και του ιερού μνημοσύνου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μιλήτου κ. Απόστολος, πλαισιούμενος υπό του Επισκόπου Αμορίου και Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βλατάδων κ. Νικηφόρου και υπό του οικείου Ιεράρχου κ. Θεοκλήτου.
Ο αείμνηστος Νικόδημος υπήρξε λαμπρός και αρχοντικός Ιεράρχης, ρέκτης της παράδοσης και φιλόκαλος, ανεκαίνισε την Ιερά του Μητρόπολη και επροίκισε τον Ιερό Κλήρο της Μητροπόλεως με εξαίρετα στελέχη.
Φιλόλαος, ευγενής και φιλόξενος, μέγα στήριγμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και εκλεκτό στέλεχος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδας.
Την προσωπικότητά του σκιάγραφησε σε βαρυσήμαντη ομιλία του ο Άγιος Μιλήτου.
Την οικογένεια του μακαριστού Ιεράρχου εξεπροσώπησε η σύζυγος του αδελφού του κα. Περσεφώνη Αναγνώστου και ο ανεψιός του κ. Στρατής Αναγνώστου, εξαίρετος παιδαγωγός και επιστήμων.
Ο Ιερός Κλήρος, οι άρχοντες και ο φιλόχριστος Λαός του Θεού μαζί με τον Ποιμενάρχη της Ιερισσού κ. Θεόκλητο δέονται προς τον Κύριο να του χαρίσει τον Παράδεισο, γιατί η αγνή ψυχή του μόνο εκεί, στην πραγματική του Πατρίδα, αξίως θα αναπαύεται.
ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ του Σεβασμιωτάτου και Θεοπροβλήτου Μητροπολίτου της Αγιωτάτης Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου 
ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ

ΠΗΓΗ:  romfea.gr


Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Οι αγιασμοί στα σχολεία της Αρναίας ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου οι αγιασμοί στις σχολικές μονάδες της Αρναίας, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.
Οι αγιασμοί τελέστηκαν από τον Μητροπολίτη Ιερισσού Αγίου  Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητο κατά σειρά, στο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγεία (κοινός), στα Λύκεια Γενικό και Επαγγελματικό (κοινός) και στο Γυμνάσιο.
Τον Δήμο Αριστοτέλη εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Λαζαρίδης με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αρναίας Γιώργο Διαμαντούδη.
Το Δ.Σ. της Πολιτιστικής Εταιρείας Αρναίας, εύχεται στους μαθητές μας καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.
Επιμέλεια ανάρτησης, φωτογραφίες Στέλιος Ρήγας

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Στεφάνου στις φλόγες. Δέκα χρόνια από την αποφράδα ημέρα

Σαν σήμερα πριν δέκα χρόνια, την 5η Σεπτεμβρίου 2005, παραδόθηκε στις φλόγες ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Στεφάνου στην Αρναία.
Ας θυμηθούμε εικόνες από εκείνη την αποφράδα ημέρα για την κωμόπολή μας.

Επιμέλεια – φωτογραφικό υλικό:  Στέλιος Ρήγας

Δείτε εικόνες της επόμενης ημέρας από τον καμένο Ναό   ΕΔΩhttp://antilaloi-arnaias.blogspot.gr/2015/09/blog-post_5.html

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Αναβαθμίζεται ενεργειακά το κτίριο της Μαθητικής Εστίας Αρναίας

Ξεκίνησαν από την εργοληπτική εταιρεία ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΑ Ε.Ε. με συνολικό ποσό  σύμβασης 285.501,86 ευρώ, οι εργασίες του έργου «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΑΡΝΑΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ», Υποέργο 1: ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΝΑΙΑ.


Οι παρεμβάσεις αφορούν:

1.      Εγκατάσταση ηλιακού συστήματος για την κάλυψη του ΖΝΧ.
2.      Αντικατάσταση καυστήρα – λέβητα και εγκατάσταση συστήματος αυτόματού ελέγχου
3.      Εγκατάσταση διατάξεων αυτοματισμού και ελέγχου των φωτιστικών και εγκατάσταση λαμπτήρων τύπου LED
4.      Εγκατάσταση εξωτερικής και εσωτερικής θερμομόνωσης
5.      Τοποθέτηση εξωτερικών σκιάστρων
6.      Εγκατάσταση μετρητών ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας

Ο ανάδοχος είναι υποχρεωμένος βάση της σύμβασης, να παραδώσει το έργο εντός προθεσμίας 4 μηνών, από την έναρξη των εργασιών.
Το έργο αυτό είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ από την προηγούμενη Δημοτική αρχή, μαζί με την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων του Ενιαίου Λυκείου, του Γυμνασίου και του Δημοτικού Σχολείου. Κάποια στιγμή λόγω προβλημάτων βρισκόταν σε προβληματική φάση, αλλά με ενέργειες της νέας Δημοτικής αρχής, συνεχίστηκε η υλοποίησή του.


 Επιμέλεια ρεπορτάζ – φωτο: Στέλιος Ρήγας