Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

¨Η Κωμωδία ενός μεγάλου έρωτα¨ από την Πολιτιστική Εταιρεία Αρναίας

http://antilaloi-arnaias.blogspot.gr/2016/02/blog-post_59.html
Η Πολιτιστική Εταιρεία Αρναίας ανέβασε την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016, στο πολιτιστικό κέντρο Αρναίας, το θεατρικό έργο της Ελένης Ζάχου  ¨Η Κωμωδία ενός μεγάλου έρωτα¨ από τον θίασο 
ΕΝΕΠΕ ΜΟΥΣΑ.


Λίγα λόγια για το έργο.

Πρόκειται για μια ιστορία που καταδεικνύει με περιπετειώδη τρόπο, ανάγλυφα τη σχέση ενός ζευγαριού. Μετά τον παθιασμένο χορό της αρχής, καταγράφονται εξελίξεις με προκλήσεις, ανατροπές και εκπλήξεις μέχρι το τέλος. Οι θεατρικές συνθήκες δημιουργούν μια σκηνική ατμόσφαιρα, όπου σαν ένας χορός «τάγκο», στο λόγο και την πράξη, ξετυλίγεται η σκηνική δράση. Οι καταστάσεις γεμίζουν με ευχάριστη διάθεση τον θεατή, παρασύροντάς τον στη δίνη τους και με επιπλέον διαδραστικές συνθήκες, σαν «φροντιστήριο γέλιου», τον κάνουν να αφήνει τα καθημερινά προβλήματα μακριά.

Τα κείμενα είναι της Ελένης Ζάχου  και η σκηνοθεσία του Μιλτιάδη Μαρέτα, ο οποίος επιμελείται επίσης  τη μουσική και  τους φωτισμούς. Τους ρόλους ερμήνευσαν η Μελπομένη Χριστολιάκου (κυρία) και ο Μιλτιάδης Μαρέτας (κύριος).
Επιμέλεια ανάρτησης Στέλιος Ρήγας

Τα ονομαστήρια του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Θεοκλήτου

Την Παρασκευή 26η Φεβρουαρίου 2016, εορτάστηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα η μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Θεοκλήτου του Φαρμακού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Στεφάνου της αρχοντικής Αρναίας της Χαλκιδικής. Ημέρα, κατά την οποία άγει τα σεπτά ονομαστήρια του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος.
Ως συλλειτουργοί του παρέστησαν οι Μητροπολίτες Βρεσθένης κ. Θεόκλητος ως συνεορτάζων, Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, Κασσανδρείας κ. Νικόδημος, Σύρου κ. Δωρόθεος, Σερβιών και Κοζάνης κ. Παύλος, Πατρών κ. Χρυσόστομος, Φωκίδος κ. Θεόκλητος, Λαγκαδά κ. Ιωάννης, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρυσόστομος, ενώ συμπροσευχήθηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου και Ηγούμενος της Ι. Μ. Βλατάδων κ. Νικηφόρος. Συμμετείχαν επίσης ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μ. Φωκίδος Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μ. Μαντινείας και Κυνουρίας Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Ντούλιας ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου κ. Αλεξάνδρου, πλειάδα Ιερέων, και ευσεβών πιστών, εκπρόσωποι των πολιτικών, στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών του Νομού.
Κατά την πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία κήρυξε τον λόγο του Θεού ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, αναφερθείς στην αγάπη του Χριστού προς τον άνθρωπο και την θυσία των Μαρτύρων για την αλήθεια του Χριστού, ενώ χαρακτήρισε τον Μητροπολίτη Ιερισσού στοιχείο ενότητος της Εκκλησίας, όπως πρέπει να είναι ο Επίσκοπος.

Παρόντες στην εορτή ήταν οι Βουλευτές της Χαλκιδικής κ. Γ. Βαγιωνάς, Θεσσαλονίκης κ. Σ. Αναστασιάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Ιωαν. Γιώργου, οι Δήμαρχοι Πολυγύρου κ. Αστ. Ζωγράφος και Λαγκαδά κ. Ιωαν. Καραγιάννης, ο πρώην Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Χρ. Πάχτας, οι Αντιδήμαρχοι Αριστοτέλη κ. Ι. Μητροφάνης και Χαρ. Λαζαρίδης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Κατ. Ζωγράφου και Στ. Βαλιάνος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αρναίας κ. Γεωρ. Διαμαντούδης, εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Ιερισσού κ. Θεόκλητος ευλόγησε τα κόλλυβα του Αγίου και εν συνεχεία ετέλεσε τρισάγιο στη μνήμη του μακαριστού Γέροντός του, Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κυρού Θεοκλήτου (Φιλιππαίου). Επίσης χειροθέτησε σε Οικονόμο τον Αιδ. π. Αστέριο Κοντό, Εφημέριο του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Κρήμνης.
Μετά τη Θ. Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε τις ευχές των πιστών στην αίθουσα του Επισκοπείου.

Romfea.gr

Επιμέλεια ανάρτησης Στέλιος Ρήγας

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Η κοπή της Βασιλόπιτας της Πολιτιστικής και Επιμορφωτικής Εταιρείας Αρναίας

Πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας της Πολιτιστικής και Επιμορφωτικής  Εταιρείας Αρναίας.
Την πίτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης μας κ. Θεόκλητος, που μαζί και την Πρόεδρο Ευαγγελία Πανιώρα την έκοψαν και μοιράστηκε στους προσκαλεσμένους. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Χαλκιδικής Κατερίνα Ζωγράφου και Στυλιανός Βαλιάνος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αρναίας  Γιώργος Διαμαντούδης, μέλη και φίλοι της Πολιτιστικής Εταιρείας.
Τέλος να αναφέρουμε ότι ο τυχερός της βραδιάς που βρήκε το ¨φλουρί¨ ήταν ο Σεβασμιότατος, στον οποίο η Πρόεδρος παρέδωσε ένα συμβολικό δώρο για το καλό του νέου Έτους.

Επιμέλεια Στέλιος Ρήγας

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Το νέο τεύχος (109), Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2015, του περιοδικού ¨ΑΡΝΑΙΑ¨.

Το νέο τεύχος (109), Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2015, του περιοδικού  ¨ΑΡΝΑΙΑ¨.

Πατήστε στη φωτογραφία για να διαβάσετε το περιοδικό
Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος (109), Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2015, το περιοδικό ¨ΑΡΝΑΙΑ¨ που εκδίδει ο συμπατριώτης μας Φιλόλογος – Θεολόγος Δημήτριος Θ. Κύρου.
¨Ξεφυλλίστε¨ ηλεκτρονικά την τριμηνιαία περιοδική έκδοση ιστορικής – αρχαιολογικής και λαογραφικής ενημέρωσης και καταγραφής, μέσα από το blog των ¨ΑΝΤΙΛΑΛΩΝ της ΑΡΝΑΙΑΣ¨, με πληθώρα θεμάτων σχετικά με την Κωμόπολή μας.  
Στην αριστερή μπάρα των ¨ΑΝΤΙΛΑΛΩΝ¨ υπάρχει σε μόνιμη βάση, διαθέσιμο για ανάγνωση το τρέχον τεύχος της ¨ΑΡΝΑΙΑΣ¨

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Δείπνο Αγάπης του Ιδρύματος Αγάπης της Ιεράς μας Μητροπόλεως

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31-1-2016 το ¨Δείπνο Αγάπης¨ του Ιδρύματος Αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου. Ενός Ιδρύματος στο οποίο βρήκαν καταφύγιο για τα τελευταία χρόνια της ζωής τους εκατοντάδες γέροντες. 
Μέσα σε μία κατάμεστη αίθουσα και μετά την κοπή της βασιλόπιτας από τον Σεβασμιότατο κ. Θεόκλητο και τον Απολογισμό από το Διοικητικό Συμβούλιο, παρουσίασαν το πρόγραμμά τους η χορωδία του πολιτιστικού συλλόγου Αμμουλιανής, η χορωδία του ΚΑΠΗ Αρναίας και το χορευτικό της Αρναίας.
Το παρόν έδωσαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Ιωάννης Γιώργου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αρναίας Διαμαντούδης Γιώργος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Χαλκιδικής Ζωγράφου Κατερίνα και Στυλιανός Βαλιάνος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής, ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αρναίας, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αρναίας, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι και αρκετοί Ιερείς από ενορίες της Μητροπόλεώς μας. 

Επιμέλεια ανάρτησης Στέλιος Ρήγας