Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Εορτή Αγίου Σαμψών του Ξενοδόχου στο Ίδρυμα Αγάπης – Στέγη Γερόντων Αρναίας

Εορτάστηκε την Κυριακή 26-6-2016 το απόγευμα στο Ίδρυμα Αγάπης – Στέγη Γερόντων της Ιεράς Μητροπόλεως στην Αρναία, η εορτή του Αγίου Σαμψών του Ξενοδόχου, προστάτη των Γηροκομείων, παράλληλα με την εορτή της Παναγίας του Ακένωτου Ποτηρίου, προστάτιδας των Εξαρτημένων.
Μετά το πέρας του Εσπερινού στον Ιερό Ναό ¨Παναγίας Ακαθίστου¨, πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του Ιδρύματος παρουσίαση τραγουδιών από τους ηλικιωμένους φιλοξενούμενους στη Στέγη Γερόντων υπό την καθοδήγηση του Ιεροψάλτη Κωνσταντίνου Πνευματικού. 

Στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία από την κα Παπαλάμπρου Βασιλική, Επιστημονική Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης  ¨ΠΝΟΗ¨ Νομού Χαλκιδικής με θέμα «Η Νεανική παραβατικότητα και η βία των σύγχρονων κοινωνιών».
Το πρόγραμμα έκλεισαν η χοροδιδάσκαλος Αλεξία Ζωγράφου και τα μέλη του Παιδικού Χορευτικού τμήματος της Αρναίας, που παρουσίασαν στο κοινό Παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μαϊδώνης Διευθυντής του Ιδρύματος, ο Αντιδήμαρχος Αριστοτέλη Χαράλαμπος Λαζαρίδης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Χαλκιδικής Κατερίνα Ζωγράφου, ο Τοπικός Σύμβουλος Ιωάννης Πανιώρας, Ιερείς, Μοναχές της Ιεράς Μονής του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, συγγενείς των γερόντων και φίλοι του Ιδρύματος.
Συνδιοργανώτρια της εκδήλωσης ήταν η ¨Πρωτοβουλία Γονέων Ελληνορθόδοξη Οικογένεια¨ της Ιεράς μας Μητροπόλεως.
Επιμέλεια ανάρτησης  Στέλιος Ρήγας

Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Εθελοντική Αιμοδοσία στην Αρναία από τον σύλλογο «Αγωνίσου-Κρατήσου στη Ζωή-Αγάπησέ την»

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18-6-2016, υπό την αιγίδα του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου, με μεγάλη συμμετοχή στο κλειστό Γυμναστήριο Αρναίας η Εθελοντική Αιμοδοσία, των μελών Οικογενειών, συγγενών και φίλων, παιδιών θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων και παιδιών που έφυγαν από θανατηφόρες ασθένειες και που πλήττονται από βαριές σωματικές παθήσεις. Εντυπωσιακή η παρουσία της νεολαίας μας, που ευαισθητοποιήθηκε από το κάλεσμα των διοργανωτών της αιμοδοσίας, που έγινε από συνεργείο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης.
Το Πρωί τελέστηκε στην Ιερά Μονή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, μνημόσυνο, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών νεαρών θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων και θανατηφόρων ασθενειών, που οργανώθηκε από τον σύλλογο των οικογενειών και από την Πρωτοβουλία Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου.
Η αιμοδοσία ήταν αφιερωμένη στη μνήμη των παιδιών που στερήθηκαν τη ζωή, τα όνειρα και τις ελπίδες τους …………

Επιμέλεια ανάρτησης Στέλιος Ρήγας

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Ημερίδα στην Αρναία με θέμα ¨Ο Αριστοτέλης, συμπατριώτης μας και πανανθρώπινος¨

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αρναίας, από τον Δήμο Αριστοτέλη, η ημερίδα στο πλαίσιο του Έτους Αριστοτέλη, όπως ανακηρύχτηκε από την UNESCO με θέμα ¨Ο Αριστοτέλης, συμπατριώτης μας και πανανθρώπινος¨
Στην αρχή υπήρξε προβολή ντοκιμαντέρ για τη διδασκαλία του Αριστοτέλη και στη συνέχεια ακολούθησαν οι εισηγήσεις, της Προέδρου του ΔΙΚΑΜ κας Δήμητρας Σφενδόνη-Μέντζου, του καθηγητή Αστρονομίας ΑΠΘ κου. Σταύρου Αυγολούπη και του Διδάκτορα Αρχαιολογίας κου Κώστα Σισμανίδη. Την  εκδήλωση έκλεισε το χορευτικό τμήμα Αρναίας, με μουσική και χορούς της Μακεδονίας, που απέσπασε το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, ο Βουλευτής Χαλκιδικής Γεώργιος Βαγιωνάς, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Γεώργιος Ζουμπάς, ο Δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος, οι Αντιδήμαρχοι Αριστοτέλη Χαράλαμπος Λαζαρίδης, Ιωάννης Μητροφάνης και Δημήτριος Ψιλιάγκος, οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων Αρναίας και Παναγίας Γεώργιος Διαμαντούδης και Γεώργιος Κυργιανός, ο Πρόεδρος της ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α. Ελευθέριος Βαλσαμής, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Χαλκιδικής Στέλιος Βαλιάνος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αρναίας Γεώργιος Χαϊδευτός, ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αρναίας Δημήτριος Αλεξανδρής, τέως Δήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, Διευθυντές Σχολικών Μονάδων της περιοχής.
Μετά το πέρας της ημερίδας, στο φουαγιέ του θεάτρου υπήρξε μπουφές με εδέσματα και ποτά που πρόσφεραν οι συμπατριώτες μας, βιομηχανία σφολιάτας και κρουασάν "ΑΦΟΙ Γ. ΛΑΛΙΩΤΗ Ο.Ε." και το ¨Οινοποιείο Κλαούντια Παπαγιάννη¨.
Φωτογραφίες – βίντεο: Στέλιος Ρήγας
Η εμφάνιση του χορευτικού