Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Εκδήλωση εορτής Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Αρναία

 Εκδήλωση εορτής Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Αρναία.
Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα το βράδυ στην αίθουσα ¨Μητροπολίτης Σωκράτης¨ του Δημαρχείου Αρναίας, εκδήλωση ενόψει της εορτής του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.
Θέμα της βραδιάς ¨Ανθρώπινο Πρόσωπο και  Έμφυλες  Ταυτότητες¨
Μίλησαν με την σειρά, ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μαϊδώνης  Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως με θέμα, ¨Η αξία του ανθρώπου κατά τον ιερό Χρυσόστομο¨. Επίσης ο ίδιος ομιλητής ανέπτυξε το θέμα ¨Το πιο άτιμο πάθος κατά τον ιερό Χρυσόστομο¨ του Αρχιμανδρίτη Βενέδικτου Νεοσκητιώτη, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραστεί, λόγω του απαγορευτικού απόπλου που υπήρχε από το Άγιο Όρος.
Ακολούθησε η ομιλία του Δημητρίου Τσαντήλα, καθηγητή χειρουργικής Ιατρικής με θέμα ¨Επιστημονική απάντηση στην σκόπιμη σύγχυση των δύο φύλλων¨
Η εκδήλωση έκλεισε με λίγα λόγια από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητο.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Χαλκιδικής Στυλιανός Βαλιάνος και Κατερίνα Ζωγράφου, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αρναίας Γιώργος Διαμαντούδης, εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, Ιερείς και πιστοί που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα ¨Μητροπολίτης Σωκράτης¨.
Συνδιοργανωτές της βραδιάς μαζί με την Ιερά Μητρόπολη ήταν η Πρωτοβουλία Γονέων  «Η Ελληνορθόδοξη Οικογένεια»  και ο Σύνδεσμος Ορθοδόξων Νέων «Αγία Νεομάρτυς Ακυλίνα».
Μετά το τέλος της εκδήλωσης, ο εορτάζων Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μαϊδώνης, πρόσφερε κέρασμα στους παρευρισκομένους, στην αίθουσα τελετών του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Στεφάνου.
Επιμέλεια ανάρτησης – φωτογραφίες Στέλιος Ρήγας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου