Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Με ιδιαίτερη επιτυχία ανέβηκαν στην Αρναία, από την Πολιτιστική Εταιρεία, οι ¨Τρωάδες¨ του Ευριπίδη (φωτο-βίντεο)



Χθές το βράδυ, Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, στο κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο Αρναίας, το Θέατρο "ΓΕΝΝΕΣΙΣ", με σκηνοθέτη τον Αλέξη Μίγκα, ανεβάζοντας τις ¨ΤΡΩΑΔΕΣ¨ του Ευριπίδη, απέδειξε πόσο βαθιά λαϊκό θέαμα είναι η Αρχαία Τραγωδία. Ο ανθρώπινος πόνος, ο ξεριζωμός και η απαξίωση του ανθρωπίνου είδους σε συνθήκες πολέμου, μέσα από το λόγο του αρχαίου τραγικού, αποδόθηκαν άριστα από έναν εξαιρετικό θίασο και μας θύμισαν πόσο επίκαιρο είναι το συγκεκριμένο κείμενο. Καλή μετάφραση, σκηνοθετικά ευρήματα και ο πολύ δουλεμένος χορός κράτησαν ζωντανό το ενδιαφέρον και προκάλεσαν τη συγκίνηση των θεατών.

Ηθική ανταμοιβή για την Πολιτιστική Εταιρεία Αρναίας και για την επιλογή της να παρουσιάσει αυτή την παράσταση , η ανταπόκριση του κοινού και το θερμό χειροκρότημα στο τέλος της παράστασης.

 Ήταν από τις λίγες φορές που η Ελληνική επαρχία φιλοξενεί παράσταση Αρχαίας Τραγωδίας. Συνδιοργανωτές μαζί με την Εταιρεία μας, ήταν ο Δήμος Αριστοτέλη και το Κέντρο Πολιτισμού  Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, τους οποίους και ευχαριστούμε.


Η εκδήλωση προστέθηκε στις δεκάδες ανάλογες παρουσιάσεις Τέχνης και Πολιτισμού, που πρόσφερε η Πολιτιστική και Επιμορφωτική Εταιρεία Αρναίας στους κατοίκους της περιοχής, στα  χρόνια λειτουργίας του θαυμάσιου αυτού θεατρικού χώρου.


Η συνέχεια από μέρους μας θα είναι ανάλογη.

Ρεπορτάζ: Στυλιανός Βαλιάνος

Επιμέλεια-φωτο-βίντεο: Στέλιος Ρήγας
 Δείτε φωτογραφίες και στιγμιότυπα από την παράσταση ΕΔΩ





















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου