Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

ARNEA KOUZINA TRADIOTIONAL Τριήμερη παρουσίαση τοπικών προϊόντων και πιάτων στο Άλσος της Αγίας Παρασκευής



ARNEA KOUZINA TRADIOTIONAL.  Τριήμερη παρουσίαση τοπικών προϊόντων και πιάτων στο Άλσος της Αγίας Παρασκευής με την υπογραφή και τη συμμετοχή της shef Ντίνας Νικολάου.

Το προωθητικό ταξίδι του Mount Athos Area Kouzina 2015 στις αγορές του κόσμου αλλά και η δημιουργία Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής, οδήγησαν δεκάδες τοπικούς παραγωγούς στο Άλσος της Αγίας Παρασκευής της Αρναίας, το Παρασκευοσαββατοκύριακο 3,4,και 5 Οκτωβρίου.

Παρουσιάστηκαν στο κοινό προϊόντα, γεύσεις, πιάτα και γαστρονομικές δημιουργίες, σε συνεργασία με το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και τη chef Ντίνα Νικολάου, η οποία υπογράφει και τα menu του promo tour  της εκδήλωσης.

Παρασκευάστηκαν, και φυσικά δοκιμάστηκαν, εκπληκτικές συνταγές από αυθεντικά προϊόντα της Αθωνικής γης. Επιπλέον έγιναν μαθήματα μαγειρικής από παραδοσιακές συνταγές, δοκιμάστηκαν βιολογικοί οίνοι της περιοχής, ενώ δεν έλειψε ο χορός, η μουσική και το τραγούδι. Τιμώμενο Προϊόν της εκδήλωσης ήταν η «Φέτα Αρναίας».

Οι επισκέπτες χάρηκαν μια εκπληκτική εκδρομή/περιήγηση στο πανέμορφο, φθινοπωρινό άλσος της Αρναίας με τα χίλια χρώματα και απόκτησαν γαστρονομικές, πολιτιστικές, εκπαιδευτικές και τουριστικές εμπειρίες, τις οποίες οι τοπικοί παραγωγοί τους πρόσφεραν μέσα από ένα πανηγύρι επικοινωνίας και χαράς με πολύ αγάπη, μεράκι και αφοσίωση.










































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου