Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Τριετές Πολυαρχιερατικό Μνημόσυνο Μακαριστού Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, κυρού Νικοδήμου

Τελέστηκε την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου στην Αρναία, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Στεφάνου πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και ιερό μνημόσυνο, επί τη συμπληρώσει τριών ετών από την προς Κύριον εκδημίας του μακαριστού Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κυρού Νικοδήμου.
Της Θείας Λειτουργίας και του ιερού μνημοσύνου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μιλήτου κ. Απόστολος, πλαισιούμενος υπό του Επισκόπου Αμορίου και Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βλατάδων κ. Νικηφόρου και υπό του οικείου Ιεράρχου κ. Θεοκλήτου.
Ο αείμνηστος Νικόδημος υπήρξε λαμπρός και αρχοντικός Ιεράρχης, ρέκτης της παράδοσης και φιλόκαλος, ανεκαίνισε την Ιερά του Μητρόπολη και επροίκισε τον Ιερό Κλήρο της Μητροπόλεως με εξαίρετα στελέχη.
Φιλόλαος, ευγενής και φιλόξενος, μέγα στήριγμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και εκλεκτό στέλεχος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδας.
Την προσωπικότητά του σκιάγραφησε σε βαρυσήμαντη ομιλία του ο Άγιος Μιλήτου.
Την οικογένεια του μακαριστού Ιεράρχου εξεπροσώπησε η σύζυγος του αδελφού του κα. Περσεφώνη Αναγνώστου και ο ανεψιός του κ. Στρατής Αναγνώστου, εξαίρετος παιδαγωγός και επιστήμων.
Ο Ιερός Κλήρος, οι άρχοντες και ο φιλόχριστος Λαός του Θεού μαζί με τον Ποιμενάρχη της Ιερισσού κ. Θεόκλητο δέονται προς τον Κύριο να του χαρίσει τον Παράδεισο, γιατί η αγνή ψυχή του μόνο εκεί, στην πραγματική του Πατρίδα, αξίως θα αναπαύεται.
ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ του Σεβασμιωτάτου και Θεοπροβλήτου Μητροπολίτου της Αγιωτάτης Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου 
ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ

ΠΗΓΗ:  romfea.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου