Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Απόλλων Αρναίας Τμήμα Στίβου - Formula 2 ………χωρίς αυτοκίνητο

Στα πλαίσια της πανευρωπαϊκής ημέρας χωρίς αυτοκίνητο, η ομάδα στίβου του Απόλλων Αρναίας, διοργάνωσε αγώνες ταχύτητας χωρίς αυτοκίνητο, για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου, το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015 στον αύλειο χώρο του Άλσους της Αγίας Παρασκευής της Αρναίας. Περισσότερα από 120 παιδιά από τα σχολεία της περιοχής συμμετείχαν στη γιορτή, που πραγματοποιείται για δεύτερη φορά στη Χαλκιδική με μεγάλη επιτυχία
Από την μια μεριά ο καιρός απειλητικός, τις τελευταίες δύο μέρες με αρκετή βροχή στην γύρω περιοχή και από την άλλη το πείσμα και το πάθος των παιδιών για να τρέξουν στην καταπληκτική διαδρομή, ανάμεσα στα δέντρα της Αγίας Παρασκευής, δημιούργησαν μια φοβερή για τους θεατές-γονείς ατμόσφαιρα. Με την έναρξη της εκδήλωσης οι πρώτες σταγόνες βροχής με έδωσαν να καταλάβουμε ότι σίγουρα δεν θα φεύγαμε στεγνοί από την Αγία Παρασκευή. Οι μικροί αθλητές όμως δεν το έβαλαν κάτω και έτρεξαν με ενθουσιασμό για την νίκη. Καθώς η ώρα περνούσε άνοιξαν οι πρώτες ομπρέλες των θεατών και η αγωνία μεγάλωνε καθώς και η ανυπομονησία όλων να αγωνιστούν στο βρεγμένο πλέον τερέν της πίστας. Τα μεγάλα παιδιά του γυμνασίου τρέχοντας κάτω από δυνατή βροχή χρειάστηκε να προσαρμόσουν τα λάστιχα στις FORMOULES για να μπορέσουν να κρατηθούν στις κλειστές στροφές της διαδρομής. 
Το τέλος της εκδήλωσης μας βρήκε όλους λουσμένους από την βροχή και όχι από τις σαμπάνιες αλλά σίγουρα ικανοποιημένους για την εμπειρία που ζήσαμε με τα παιδιά. Μοναδικοί άτυχοι όσοι φοβήθηκαν τον καιρό και δεν ήρθαν στην Αγία Παρασκευή. 
Ραντεβού στην επόμενη formula….

Επιμέλεια ανάρτησης – φωτογραφίες Στέλιος Ρήγας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου