Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Η εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου και του Συνδέσμου Ιεροψαλτών ¨Ρωμανός ο Βατοπαιδινός¨ εν όψη της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ 22-4-2016 στην κατάμεστη  από κόσμο αίθουσα ¨Μητροπολίτης Σωκράτης¨ του Δημαρχείου Αρναίας, η επίκαιρη εκδήλωση που διοργάνωσαν εν όψη της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας, η Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου με τον Συνδέσμο Ιεροψαλτών ¨Ρωμανός ο Βατοπαιδινός.

Στο πρώτο μέρος η Χορωδία του Συνδέσμου, έψαλε δεκατρείς  Ύμνους του Τριωδίου, υπό την καθοδήγηση του Βασίλη Κοκκαλιάρη, που κατέχει τον τίτλο ¨Άρχων Πρωτοψάλτης¨ στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Στεφάνου.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης  π. Χρυσόστομος Μαϊδώνης, Πρωτοσύγκελος,  που μίλησε στο ακροατήριο με θέμα: «Ο Άδης επικράνθη …» και υπήρξε παράλληλα προβολή διαφανειών σχετικών με το περιεχόμενο του λόγου.

Στο τρίτο μέρος της εκδήλωσης είχαμε πάλι τα μέλη της Χορωδίας του Συνδέσμου Ιεροψαλτών ¨Ρωμανός ο Βατοπαιδινός¨ που έψαλαν οκτώ Ύμνους του Τριωδίου και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.
Τον χαιρετισμό και την αναγγελία των ψαλμών πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Ιωάννης Κέκερης.

Την βραδιά αλλά και τον οικοδεσπότη Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Θεόκλητο τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής της Β΄ Θεσσαλονίκης  Γιώργος Λαζαρίδης, ο Αντιδήμαρχος Αριστοτέλη Χαράλαμπος Λαζαρίδης, ο τέως Δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος  Πάχτας, η Περιφερειακή Σύμβουλος Χαλκιδικής Κατερίνα Ζωγράφου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αρναίας Γιώργος Διαμαντούδης, ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αρναίας Δημήτριος Αλεξανδρής, τέως Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, Ιερείς, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της Αρναίας και φυσικά ευσεβείς κάτοικοι της περιοχής.
Επιμέλεια: Στέλιος Ρήγας
Δείτε φωτογραφίες ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου