Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Ημερίδα στην Αρναία με θέμα: ¨Εκκλησία και Παιδεία¨

 Ημερίδα στην Αρναία με θέμα: ¨Εκκλησία και Παιδεία¨
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016 με μεγάλη επιτυχία, στην κατάμεστη αίθουσα ¨Μητροπολίτης Σωκράτης¨ του Δημαρχείου Αρναίας, η ημερίδα που οργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου και η Πρωτοβουλία Γονέων ¨Ελληνορθόδοξη Οικογένεια¨,  με θέμα ¨Εκκλησία και Παιδεία¨
Παρόντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Θεοκλήτου, ο καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Ηρακλής Ρεράκης ανέπτυξε το θέμα ¨Το μάθημα των Θρησκευτικών και το νέο Πρόγραμμα Σπουδών¨. Μετά το πέρας της ομιλίας και των χαιρετισμών, οι διοργανωτές υπέβαλαν ψήφισμα, που εγκρίθηκε ομόφωνα από τους συμμετέχοντες και θα σταλεί προς το Υπουργείο Παιδείας, τις Αρχές και το Λαό.
Στην αρχή της εκδήλωσης έκανε την εμφάνισή της η Χορωδία Νέων Άγιος Χρυσόστομος Θεσσαλονίκης υπό την καθοδήγηση της μαέστρου κας Σοφίας Μπανάτη, που απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του κοινού.
Τον Δήμο εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος Αριστοτέλη Χαράλαμπος Λαζαρίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Γιάννης Δουλάκης και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αρναίας Γιώργος Διαμαντούδης.
Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε Όρθρος-Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Στεφάνου.
Η Ημερίδα διοργανώθηκε με την ευκαιρία της εορτής του μεγάλου Πατρός της Εκκλησίας, Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου (407 μ.χ.)

Επιμέλεια ανάρτησης Στέλιος Ρήγας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου