Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Η εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως και του Συνδέσμου Ιεροψαλτών ¨Ρωμανός ο Βατοπαιδινός¨

 Η εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως και του Συνδέσμου Ιεροψαλτών ¨Ρωμανός ο Βατοπαιδινός¨

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ 30 Μαρτίου στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα ¨Μητροπολίτης Σωκράτης¨ του Δημαρχείου Αρναίας, η επίκαιρη εκδήλωση που διοργάνωσαν εν όψη της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας, η Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου με τον Συνδέσμο Ιεροψαλτών ¨Ρωμανός ο Βατοπαιδινός¨.
Στο πρώτο μέρος η Χορωδία του Συνδέσμου, έψαλε δέκα  Ύμνους, υπό την καθοδήγηση του Βασίλη Κοκκαλιάρη, που κατέχει τον τίτλο ¨Άρχων Πρωτοψάλτης¨ στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Στεφάνου.
Στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία του Αρχιμανδρίτη Παΐσιου Σουλτανικά με θέμα: «ΑΝΑΒΑΙΝΟΝΤΟΣ ΣΟΥ, ΚΥΡΙΕ, ΕΝ ΤΩ ΣΤΑΥΡΩ …» .
Στο τρίτο μέρος της εκδήλωσης είχαμε πάλι τα μέλη της Χορωδίας του Συνδέσμου Ιεροψαλτών ¨Ρωμανός ο Βατοπαιδινός¨ που έψαλαν εννέα Ύμνους και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.
Τον χαιρετισμό και την αναγγελία των ψαλμών πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Ιωάννης Κέκερης.

Την βραδιά αλλά και τον οικοδεσπότη Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητο τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αντιδήμαρχος Αριστοτέλη Αργύριος Τσακνής, ο τέως Δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας, η Περιφερειακή Σύμβουλος Χαλκιδικής Κατερίνα Ζωγράφου, ο Ταξίαρχος  Δημήτριος Βουνίσιος, νέος Διοικητής 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών ΕΛ-ΑΜΑΜΕΪΝ  Ρεντίνας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αρναίας Γιώργος Διαμαντούδης, ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αρναίας Δημήτριος Αλεξανδρής, τέως Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, Ιερείς, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της Αρναίας και φυσικά ευσεβείς κάτοικοι της περιοχής.
Επιμέλεια ανάρτησης – φωτογραφίες Στέλιος Ρήγας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου