Σάββατο 7 Απριλίου 2018

Τα εγκώμια και η περιφορά των Επιταφίων στην Αρναία

Τα εγκώμια και η περιφορά των Επιταφίων στην Αρναία
Μεγάλη Παρασκευή και μέσα σε βαθιά κατάνυξη εψάλη ο Επιτάφιος Θρήνος στους δύο Ιερούς Ναούς της Αρναίας, του Μητροπολιτικού Αγίου Στεφάνου και των Αγίων Αναργύρων. Πλήθος πιστών κατέκλεισε τους Ναούς ψάλλοντας με τους Ιερείς τα Εγκώμια.
Στη συνέχεια ακολούθησαν οι περιφορές των Επιταφίων, που συναντήθηκαν στην κεντρική πλατεία και από εκεί συνέχισαν μαζί την περιφορά έως τον Άγιο Στέφανο.
Η 40 μελής φιλαρμονική της Αρναίας έδωσε και φέτος τον δικό της τόνο στην περιφορά των Επιταφίων, υπό την καθοδήγηση όπως πάντα του μαέστρου Βασίλη Κοκκαλιάρη.
Στον Άγιο Στέφανο χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος.
Παρόντες ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιώργου Ιωάννης, ο Δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος, ο Αντιδήμαρχος Αριστοτέλη Γεώργιος Κωτάκης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αρναίας Γεώργιος Διαμαντούδης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Χαλκιδικής Κατερίνα Ζωγράφου και Στυλιανός Βαλιάνος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αρναίας Γεώργιος Χαϊδευτός, ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δημήτριος Αλεξανδρής, ο τέως Δήμαρχος Αρναίας Αστέριος Καραστέργιος τέως Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής.
Επιμέλεια ανάρτησης-φωτογραφίες  Στέλιος Ρήγας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου