Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Η εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως εν όψει της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας

 Η εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως εν όψει της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας.
Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ 19 Απριλίου στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα ¨Μητροπολίτης Σωκράτης¨ του Δημαρχείου Αρναίας, η επίκαιρη εκδήλωση που διοργάνωσαν εν όψη της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας, η Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου με τον Συνδέσμο Ιεροψαλτών ¨Ρωμανός ο Βατοπαιδινός.

Στο πρώτο μέρος η Χορωδία του Συνδέσμου, έψαλε δώδεκα  Ύμνους, υπό την καθοδήγηση του Βασίλη Κοκκαλιάρη, που κατέχει τον τίτλο ¨Άρχων Πρωτοψάλτης¨ στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Στεφάνου.

Στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία του Φιλόλογου - Θεολόγου Δημητρίου Κύρου με θέμα: «Η ανεπανάληπτη πορεία από το Ωσαννά ως τον θάνατο …» .

Στο τρίτο μέρος της εκδήλωσης είχαμε πάλι τα μέλη της Χορωδίας του Συνδέσμου Ιεροψαλτών ¨Ρωμανός ο Βατοπαιδινός¨ που έψαλαν έντεκα  Ύμνους και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.
Τον χαιρετισμό και την αναγγελία των ψαλμών πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Ιωάννης Κέκερης.

Την βραδιά αλλά και τον οικοδεσπότη Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητο τίμησαν με την παρουσία τους, ο Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Γούναρης νέος Διοικητής 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών ΕΛ-ΑΛΑΜΕΪΝ Ρεντίνας, ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αρναίας Δημήτριος Αλεξανδρής, ο Υπαστυνόμος Α΄ Κατσιώτης Απόστολος εκπρόσωπος του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αρναίας, ο Λιμενάρχης του Λιμεναρχείου Ιερισσού Πλωτάρχης Ευθύμιος Πέτρου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αρναίας Γιώργος Διαμαντούδης, τέως Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, Ιερείς, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της Αρναίας και φυσικά ευσεβείς κάτοικοι της περιοχής.
Επιμέλεια ανάρτησης, φωτογραφίες-βίντεο Στέλιος Ρήγας

Η ομιλία του Δημητρίου Κύρου



Η Χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών ¨Ρωμανός ο Βατοπαιδινός¨





































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου