Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Γιορτή του Ψωμιού, του Μελιού και του Ζυμαριού στην γειτονιά των Μουσείων της Αρναίας

 Γιορτή του Ψωμιού, του Μελιού και του Ζυμαριού στην Αρναία.
Το Mount Athos Area Kouzina, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αρναίας, η Πολιτιστική Εταιρεία και ο Σύλλογος Γυναικών πραγματοποίησαν επίδειξη παραδοσιακής ζαχαροπλαστικής, όπου ζύμες και μέλι Αρναίας ανακατεύονται προκειμένου να δημιουργήσουν τα γευστικά εκείνα ''μείγματα'' που από γενιά σε γενιά δημιούργησαν τη γαστρονομική ταυτότητα της πόλης η οποία σήμερα αποτελεί τουριστικό της σήμα κατατεθέν.
Με τρόπο που οι Αρναιώτες γνωρίζουν καλά και μπορούν, τοπικά προϊόντα της Αρναίας, όπως το βιολογικό μέλι, το ζυμάρι και το ξακουστό λουκάνικο προωθήθηκαν για μία ακόμη φορά στον κόσμο μέσω της γαστρο-πολιτιστικής γιορτής του KOUZINA 2019 με τίτλο «η γιορτή του μελιού, το ψωμιού και του ζυμαριού».
Δεκάδες «πολύχρωμοι» χορευτές από τα Χορευτικά Τμήματα της πόλης, χορωδοί ντυμένοι με τοπικές φορεσιές – μέλη της εξαιρετικής τοπικής χορωδίας, εκπρόσωποι του Συλλόγου Γυναικών, της Πολιτιστικής Εταιρίας, άλλων φορέων, επαγγελματίες, κάτοικοι, επισκέπτες, εκπρόσωποι Τύπου και πολλά παιδιά δόμησαν μια υψηλού επιπέδου εκδήλωση, προκειμένου να αποδείξουν ότι η γαστρονομική παράδοση εντάσσεται στην πολιτιστική κληρονομιά του Μακεδονίτικου τόπου.
«Λουκουμάδες με Αρνιώτικο μέλι» παρασκευάσθηκαν επί τόπου (στην πλατεία Μουσείων) και προσφέρθηκαν στα παιδιά, την ίδια ώρα που τα τραγουδίσματα έκαναν τους παρευρισκόμενους να ριγούν από ακουστική ηδονή. Η πομπή των συμμετεχόντων ακολούθησε την πορεία της κεντρικής οδού και κατέληξε στο ονομαστό «Χοροστάσι», όπου το «λουκάνικο» ψήθηκε επί τόπου, το κρασί και η μουντοβίνα προσφέρθηκαν σε αφθονία και ο χορός έγινε γιορτή.
Η παρουσία του ΚΟΥΖΙΝΑ 2019 αποτελεί εχέγγυο προώθησης της Αρναίας στη Γαλλική, Κυπριακή και Ελληνική τουριστική αγορά.
Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου