Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Ο διπλός εορτασμός της Αρναίας, των Αγίων Αναργύρων και της Απελευθέρωσής της

https://antilaloi-arnaias.blogspot.com/2019/11/blog-post.html

 Ο διπλός εορτασμός  της Αρναίας, των Αγίων Αναργύρων και της Απελευθέρωσής της.

 Με μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της διπλής εορτής για την Αρναία. Των Αγίων Αναργύρων και της Απελευθέρωσης.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου, παρουσία πλήθους πιστών, εορτάστηκε και φέτος η μνήμη των Αγίων Αναργύρων στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Αρναίας, παράλληλα με τον εορτασμό για την συμπλήρωση 107 χρόνων από την Απελευθέρωση της περιοχής από τον Τουρκικό ζυγό.
Εκατοντάδες πιστών βρέθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 31 Οκτωβρίου στο Ναό για να παρακολουθήσουν με ευλάβεια τον Εσπερινό.
   Στο Ναό βρίσκονταν και τα Ιερά Λείψανα των Αγίων, που μεταφέρθηκαν από την Νέα Σκήτη του Αγίου Όρους ενόψη της εορτής για προσκύνηση από τους πιστούς.
Ανήμερα της εορτής των Αγίων 1η Νοεμβρίου, τελέστηκαν η πανηγυρική Θεία Λειτουργία και η Δοξολογία. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο καθηγητής Δημήτριος Καραδημήτρας.
Η περιφορά της Εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της γραφικής κωμόπολής μας, δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της βροχόπτωσης.


   Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του μνημείου της Απελευθέρωσης και η κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Αριστοτέλη Στυλιανό Βαλιάνο, την Περιφερειακή Σύμβουλο Κατερίνα Ζωγράφου, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Αρναίας Αγαπητό Κιάτο, τον Βουλευτή Χαλκιδικής Απόστολο Πάνα, τον Υποδιευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής Ιωάννη Τσάβαλο, τον προϊστάμενο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δημήτριο Αλεξανδρή, τον πρόεδρο του Παγχαλκιδικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Ιωάννη Κοτσάνη, τον Ιωάννη Κέκερη για τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Χαλκιδικής, τον Άγγελο Κατσάγγελο Πρόεδρο της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν. Χαλκιδικής για την Λ.Ε.Δ., εκπρόσωπο των Πολεμιστών της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου 1974, εκπρόσωπο της Πολιτιστικής και Επιμορφωτικής Εταιρείας Αρναίας, τους απογόνους των Μακεδονομάχων και εκπροσώπους από όλες τις σχολικές μονάδες της Αρναίας, που έδωσαν το παρών στην εκδήλωση με τις σημαίες τους.

Επιμέλεια ανάρτησης Στέλιος Ρήγας

Δείτε φωτογραφίες από τον εορτασμό ΕΔΩ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου