Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

Εκδήλωση με προβολή ταινίας με θέμα την Επανάσταση της Χαλκιδικής το 1821, από τον Παγχαλκιδικό Σύλλογο και ομιλία για τα 150 χρόνια του Διδακτηρίου της Αρναίας

Εκδήλωση με προβολή ταινίας με θέμα την Επανάσταση της Χαλκιδικής το 1821, από τον Παγχαλκιδικό Σύλλογο και ομιλία για τα 150 χρόνια του Διδακτηρίου της Αρναίας.
Πραγματοποιήθηκε την 1η Νοεμβρίου ημέρα εορτής των Αγίων Αναργύρων, στην αίθουσα ¨Μητροπολίτης Σωκράτης¨ του Δημαρχείου Αρναίας,προβολή ταινίας με θέμα την Επανάσταση της Χαλκιδικής το 1821, από τον Παγχαλκιδικό Σύλλογο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 109ης επετείου απελευθέρωσης της Αρναίας απο τον Τουρκικό ζυγό.

Στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία του Δημητρίου Κύρου, θεολόγου-φιλολόγου-ερευνητή, εκδότη του περιοδικού ¨Αρναία¨ με θέμα, ¨τα 150 χρόνια του Διδακτηρίου (το σημερινό Δημαρχείο Αρναίας). Το επόμενο διάστημα, θα κυκλοφορήσει βιβλίο με όλη την πορεία του ιστορικού αυτού κτηρίου, το παλαιότερο αποκαταστημένο Σχολείο της Βορείου Ελλάδας όπως τόνισε ο ομιλητής.


Οι γυναίκες του Συλλόγου Τεχνών Γαλάτιστας, είχαν στήσει περιμετρικά στην αίθουσα, περίτεχνα έργα ζωγραφικής των μελών του, με θέμα τα αρχοντικά της Αρναίας, το Άγιο Όρος και από την Επανάσταση της Χαλκιδικής.
Τους πίνακες που αποτυπώνουν εικόνες από την Αρναία, τους προμηθεύτηκε ο Δήμος Αριστοτέλη και θα στολίζουν στο εξής το κτίριο του Δημαρχείου.

Επιμέλεια ανάρτησης Στέλιος Ρήγας

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση ΕΔΩ




 













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου