Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Εβδομάδα υφαντικής τέχνης στο Δήμο Αριστοτέλη και στην Αρναία

 

Εβδομάδα υφαντικής τέχνης στο Δήμο Αριστοτέλη και στην Αρναία.

Εβδομάδα υφαντικής τέχνης στο Δήμο Αριστοτέλη, ως αναβίωση της σπουδαίας αυτής δραστηριότητας και ως στοιχείο προβολής και προώθησης του τόπου αυτού.

Την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου στην Αρναία με τις παλιές υφάντρες και το Σύλλογο Γυναικών, σε ένα σπουδαίο εργαστήρι υφαντικής τέχνης που ανέδειξε τη μοναδική πολιτιστική και λαογραφική παρακαταθήκη που υπάρχει σε αυτό τον τόπο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Στέλιου Βαλιάνου, στην αίθουσα ¨Μητροπολίτης Σωκράτης¨ του Δημαρχείου, στολισμένη με αργαλειό και με τα περίφημα Αρναιώτικα καλλιγραφικά υφαντά.

Προηγήθηκε δεκαπεντάλεπτη live σύνδεση με το στούντιο της ΕΡΤ3 και μέσω της τηλεόρασης η υφαντική τέχνη της Αρναίας μπήκε στα σπίτια χιλιάδων τηλεθεατών.

Η εκδήλωση έγινε παρουσία του προσκεκλημένου της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου Επισκόπου Χρυσουπόλεως Κωνσταντίνου με την συνοδεία του από κληρικούς και εκπροσώπους τύπου από τον Λίβανο, τόπο καταγωγής και τιμής της Αγίας Βαρβάρας.

Ο Θεοφιλέστατος βρίσκεται στην περιοχή μας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Αγίας Βαρβάρας, η οποία τιμάται ιδιαιτέρως στο Στρατώνι, τη Βαρβάρα αλλά και ως προστάτιδα Αγία από τους πολλούς μεταλλωρύχους της περιοχής μας.


Επιμέλεια ανάρτησης Στέλιος Ρήγας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου