Δευτέρα 25 Απριλίου 2022

Κυριακή του Πάσχα 2022 στην Αρναία με κόκκινα αυγά, τσουρέκια και χορούς

Κυριακή του Πάσχα στην Αρναία με κόκκινα αυγά, τσουρέκια και χορούς

Η Πολιτιστική και Επιμορφωτική Εταιρεία Αρναίας μετά από το αναγκαστικό διάλειμμα δύο ετών λόγω της πανδημίας, μοίρασε φέτος κόκκινα αυγά και τσουρέκια στους επισκέπτες και περαστικούς την Κυριακή του Πάσχα στην κεντρική πλατεία.

Υπό την παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου και του Δημάρχου Αριστοτέλη Στέλιου Βαλιάνου, νέα παιδιά ντυμένα με τις παραδοσιακές φορεσιές, υποδέχονταν τους επισκέπτες και περαστικούς στην κεντρική πλατεία και μαζί με τις ευχές τους, μοίραζαν κόκκινα αυγά και τσουρέκια. Στη συνέχεια ακολούθησε χορευτικό πρόγραμμα από το εφηβικό χορευτικό τμήμα της Αρναίας, υπό την καθοδήγηση της χοροδιδασκάλου του Αριστοτελείου Πνευματικού Κέντρου Αλεξίας Ζωγράφου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Περιφερειακή Σύμβουλος Χαλκιδικής Κατερίνα Ζωγράφου, ο Αντιδήμαρχος Νίκος Αυγερινός, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αρναίας και πρόεδρος της Πολιτιστικής Αγαπητός Κιάτος, ο πρόεδρος του Παγχαλκιδικού Συλλόγου Γιάννης Κοτσάνης, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι.

Αυτό το έθιμο διεξάγεται στην Αρναία ανελλιπώς από τις αρχές της δεκαετίας του 1970.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου