Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Τα περίφημα υφαντά της Αρναίας, στρωμένα σε διεθνές Συνέδριο στην Κυπαρισσία.

 Τα περίφημα υφαντά της Αρναίας, στρωμένα σε διεθνές Συνέδριο στην Κυπαρισσία

Το Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αριστοτέλη σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Αρναίας συμμετέχουν στην εαρινή συνάντηση του CIOFF® SOUTH EUROPEAN SECTOR MEETING - KYPARISSIA, GREECE 2022. Ο CIOFF® είναι Διεθνής Πολιτιστικός, μη Κυβερνητικός Οργανισμός, επίσημος συνεργάτης της UNESCO και είναι διαπιστευμένος να παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στην επιτροπή της Σύμβασης της UNESCO για τη διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Τα περίφημα «Καλλιγραφικά» υφαντά της Αρναίας από τις υπέροχες και ξακουστές υφάντρες της, βρήκαν κατάλληλο χώρο να εκτεθούν στα μάτια των συνέδρων που έρχονται από 18 χώρες στην Κυπαρισσία.
Μία ακόμη δράση από τον Σύλλογο Γυναικών Αρναίας, που από την ίδρυσή του πριν λίγα χρόνια μέχρι και σήμερα, αφήνει τη σφραγίδα του στα Πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής.
Και στο λάπτοπ που βλέπουμε, παίζει το βίντεο που δημιουργήθηκε με τα 100 υφαντά και τις φωτογραφίες από τα αρχοντικά και τις γειτονιές της Αρναίας. που παίζουν ενδιάμεσα, αποτυπώνοντας όλη την αρχοντιά του χαρακτηρισμένου από το κράτος ιστορικού και παραδοσιακού οικισμού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου