Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Το Αρνιώτικο κελάρι

"Το Αρνιώτικο κελάρι" 

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Ιουνίου η εκδήλωση ¨το Αρνιώτικο κελάρι¨, με την συμμετοχή της μικτής Χορωδίας Αρναίας, του Συλλόγου Γυναικών Αρναίας, του ΚΑΠΗ, των χορευτικών μας τμημάτων και του χορευτικού των Ποντίων του Μικροχωρίου Δράμας.

Το ξεκίνημα έγινε από το Κτήμα Caudia Papayianni, όπου Αρνιώτες και Δραμινοί χορευτές χόρεψαν τον πρώτο χορό της βραδιάς και τραταρίστηκαν λευκό τοπικό οίνο ΕΞ ΑΡΝΩΝ. Στη συνέχεια πατίναραν στα σοκάκια της Αρναίας, συνοδεία των Δημάρχων Αριστοτέλη και Δράμας. Στην πρώτη στάση τους, στην πλατεία Γερογιανναίων στη ¨ΛΑΝΑΡΑ¨, η χορωδία του ΚΑΠΗ τους καλωσόρισε, τραγουδώντας Μακεδονίτικα τραγούδια.

Στην επόμενη στάση στο "Γωνιακόν", η χορωδία της Αρναίας έδωσε καλλιτεχνική παράσταση ποιότητας, τραγουδώντας για τους φιλοξενούμενους υπέροχα άσματα. Και στη κεντρική Πλατεία ο Σύλλογος Γυναικών Αρναίας τράταρε γλυκά και κεράσματα τοπικά, χειροποίητα.

Τα γραφικά σοκάκια γέμισαν ήχους, μουσικές φιγούρες, φορεσιές και φωνές.

Στο Χοροστάσι - πλατεία Δημαρχείου, τους περίμενε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλγαρικής Δημοκρατίας Rosen Plevneliev καθώς και ο Δήμαρχος του Τσάρεβο, σε μια on-line σύνδεση μεταξύ Βουλγαρίας και Ελλάδας.

Μετά τις καθιερωμένες προσφωνήσεις και χαιρετισμούς, υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας σε εκτέλεση αντίστοιχων αποφάσεων των Δημοτικών  Συμβουλίων Αριστοτέλη, Δράμας και Τσέροβο από τους Δημάρχους Στέλιο Βαλιάνο, Χριστόδουλο Μαμσάκο και τον συνάδελφό τους του Τσερόβου ηλεκτρονικά, με σκοπό τις κοινές δράσεις και τη συνεργασία για τον τουρισμό με αφορμή το προϊόν που λέγεται κρασί και τα επισκέψιμα οινοποιεία της κάθε περιοχής.

Η γιορτή συνεχίσθηκε με χορούς Ποντιακούς και Μακεδονικούς. 

Η όλη εκδήλωση ήταν εις μνήμη του Χρήστου Κυριακίδη Αντιδημάρχου Δράμας.

Η οργάνωση είχε ξεκινήσει από τον ίδιο το φθινόπωρο του 2021, ο οποίος επιθυμούσε να προωθήσει το Ποντιακό χορευτικό μεγαλείο του Ελληνισμού.

Δείτε φωτογραφίες απο την εκδήλωση ΕΔΩ



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου