Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

Επίσκεψη του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή στην Αρναία

Επίσκεψη του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή στην Αρναία.

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, υποδέχθηκε τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή στο Δημαρχείο Αρναίας την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022.



Μετά την επίσκεψη στην έδρα Ιερισσό και την συζήτηση γενικά των θεμάτων του Δήμου Αριστοτέλη, υπήρξε μία πιο συναισθηματική διάσταση, καθώς στο ιστορικό Δημαρχείο της Αρναίας, παρουσία του Δημάρχου, Αντιδημάρχων, προέδρου Αρναίας, πρώην Δημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Τοπικών Συμβούλων, ο κ. Καραμανλής υπέγραψε το Βιβλίο Επισκεπτών, αφού έγινε μια αναδρομή στις επισκέψεις του αείμνηστου Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Αρναία, απ` όπου καταγόταν η γιαγιά του Αθηνά, αλλά και στις δύο "καταθέσεις" ψυχής του Εθνάρχη στο Βιβλίο Επισκεπτών.



Δεν παρέλειψε δε να δεσμευτεί ο Υπουργός για υλοποίηση του στόχου ολοκλήρωσης του έργου της συνδετήριας οδού της Αρναίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στα αναμνηστικά που δώρισε ο Δήμαρχος στον Υπουργό και στα μέλη του κλιμακίου, Μουντοβίνα και μέλι από την Αρναία, αφιερώματα στη λαογραφία, στην υφαντική τέχνη και στην παραδοσιακή μουσική της περιοχής, αλλά και ιστορικά κειμήλια (φωτογραφιών και εγγράφων) από τις επισκέψεις του Εθνάρχη στην Αρναία και την ανακήρυξή του σε επίτιμο Δημότη του τέως Δήμου Αρναίας το 1955.



Ο Υπουργός συνοδεύονταν από των Γενικό Γραμματέα Δασών Αραβώση Κωνσταντίνο και τους βουλευτές της Ν.Δ. Γιώργο Βαγιωνά (Χαλκιδικής), Γιάννη Πασχαλίδη (Καβάλας) και Ευάγγελο Λιάκο (Δυτικής Αττικής).

Παρόντες και ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Ιωάννης Γιώργος, ο Δήμαρχος Πολυγύρου και πρώην Δήμαρχος Αρναίας επι 12ετία Αστέριος Ζωγράφος και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος.

Επιμέλεια ανάρτησης – φωτογραφίες Στέλιος Ρήγας

Δείτε φωτογραφίες απο την επίσκεψη ΕΔΩ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου