Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

2ος Ποδηλατικός Γύρος Αριστοτέλη 16 και 17 Σεπτεμβρίου 2023

2ος Ποδηλατικός Γύρος Αριστοτέλη 16 και 17 Σεπτεμβρίου 2023

Εντυπωσιακός ήταν ο 2ος Ποδηλατικός Γύρος 16 και 17 Σεπτεμβρίου 2023 που διεξήχθη  στην Πατρίδα του Αριστοτέλη.

Ο ποδηλατικός αγώνας, με τη συμμετοχή 80 και πλέον αθλητών από όλη την Ελλάδα ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου με την Ανάβαση Ταξιάρχη ¨Έπαθλο Αριστοτέλη¨ μπροστά από το Δημοτικό Σχολείο Αρναίας, όπου λίγο νωρίτερα, είχε στηθεί Πίστα δεξιοτεχνίας ΜΤΒ. Η ανάβαση ολοκληρώθηκε με πρώτο Νικητή, τον αθλητή του Π.Ο. ΠΑΤΡΩΝ Διονύση Δούζα. Στην 2η θέση τερμάτισε Νίκος Βουκελάτος επίσης από τον Π.Ο. ΠΑΤΡΩΝ και στην 3η θέση της Γενικής κατάταξης τερμάτισε ο Γιάννης Κυριακίδης αθλητής του Α.Σ. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, ο οποίος ήταν και ο νικητής της Ανάβασης του 1ου Ποδηλατικού Διημέρου που είχε οργανωθεί το 2018. Τα μετάλλια και το κύπελλο στον πρώτο νικητή της Ατομικής Χρονομέτρησης, έδωσε ο Δήμαρχος Στέλιος Βαλιάνος, στον οποίο ο Α.Σ. ΠΑΟΚ μέσω του Προπονητή και Διευθυντή του αγώνα Στέλιου Μαλούση, απένειμε τιμητική πλακέτα, για την υποστήριξη του στην Αγωνιστική Ποδηλασία.

Η 2η μέρα του Γύρου Αριστοτέλη, περιλάμβανε ένα ποτ πουρί αγωνιστικής δράσης, την οποία θα ζήλευαν αρκετές ποδηλατικές διοργανώσεις. Αρναία, Μεγάλη Παναγία, Γομάτι, Ιερισσός, Στρατώνι, Στρατονίκη, Στάγειρα, Άλσος Αριστοτέλη, Νεοχώρι και Παλαιοχώρι, αποτέλεσαν σταθμούς της διαδρομής των αθλητών που τερμάτισαν όπως και την προηγούμενη μέρα, στο Δημοτικό Σχολείο Αρναίας. Νικητής του αγώνα αναδείχτηκε ο Νίκος Βουκελάτος του Π.Ο ΠΑΤΡΩΝ, με δεύτερο τον Δημήτρη Αντωνιάδη του ΠΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, τρίτο τον Γιάννη Κυριακίδη του Α.Σ. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, και στην 4η τον Διονύση Δούζα επίσης του Π.Ο. ΠΑΤΡΩΝ.

Ακολούθησαν οι απονομές των επάθλων που πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Μεγάλης Παναγίας Κωσταντίνος Πασχάλης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αρναίας, Αναστάσιος Καραπαντάς και εκ μέρους του Συλλόγου Επαγγελματιών Αρναίας, ο Άγγελος Γκαγκάνης, στον οποίο ο Α.Σ. ΠΑΟΚ απένειμε τιμητική πλακέτα για την πολύτιμη συνεισφορά του στην αγωνιστική ποδηλασία.

Εκτός του Δήμου Αριστοτέλη, τη διοργάνωση υποστήριξαν ενεργά ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αρναίας, η Hellas Gold ως μέγας χορηγός,  η εταιρεία ¨ΦΕΤΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ, το κατάστημα  Cycle και ο Σύλλογος Γυναικών Αρναίας, ο οποίος επεφύλαξε μια ¨γλυκιά¨ έκπληξη για όλους όσους έδωσαν το παρών. Σημαντική ήταν και η βοήθεια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Οι αγώνες τελέστηκαν υπό την Αιγίδα της Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ & της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου