Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Ο εορτασμός των Αγίων Αναργύρων στην Αρναία

 Ο εορτασμός των Αγίων Αναργύρων στην Αρναία

Εορτάστηκε και φέτος η μνήμη των Αγίων Αναργύρων στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Αρναίας. Εκατοντάδες πιστών βρέθηκαν το απόγευμα της Κυριακής 30 Ιουνίου στο Ναό για να παρακολουθήσουν με ευλάβεια τον Εσπερινό. Ανήμερα της εορτής των Αγίων 1η Ιουλίου, τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου και ακολούθησε η περιφορά της Εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της κωμόπολης, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής.

Τον εορτασμό τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Κατερίνα Ζωγράφου, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, ο πρώην Υπουργός και Δήμαρχος Χρήστος Πάχτας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωάννης Κέκερης, οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Θαλασσινός, Νίκος Αυγερινός, Κωνσταντίνος Πασχάλης και Μαρία Ενεχηλίδου, η πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Ευγενία Γιαννούση, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Στέλιος Τζιτζιρίκας, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αρναίας Ειρήνη Γιαννούση, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παλαιοχωρίου Γρηγόριος Κατσιαρμάς, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αναστάσιος Καραπαντάς, ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Παντελής Αλβανός, ο πρώην Δήμαρχος Αρναίας Αστέριος Καραστέργιος, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι Σχολείων, Φορέων και Συλλόγων της περιοχής.

Στο τέλος του εορτασμού ο Σεβασμιότατος απένειμε τιμητική πλακέτα στον Νικόλαο Ξύστρο, εις μνήμη της συζύγου του Στέλλας, για την ιδίαν κάλυψη των εξόδων ανακαίνισης του Ιερού Ναού των Αγίων Αναργύρων, που πραγματοποιήθηκε τον τελευταίο μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου