Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Η Αρναία προορισμός για γάμους ζευγαριών από την Ευρώπη



Την Αρναία θα επιλέξουν αρκετά μελλόνυμφα ζευγάρια από την Ευρώπη για να παντρευτούν.
Μετά από έρευνα τουριστικών γραφείων  η παραδοσιακή κωμόπολή μας, επελέγη ως ιδανικός τόπος για την πραγματοποίηση πολιτικών γάμων.  Είναι αυτονόητα τα οφέλη που θα έχει η περιοχή μας από αυτές τις εκδηλώσεις.

Ευχή μας είναι να αρχίσουν να τελούνται και Θρησκευτικοί γάμοι ορθόδοξων ζευγαριών από την Ευρώπη.

Σήμερα είχαμε και τους πρώτους νεόνυμφους που ανέβηκαν τα σκαλιά του Δημαρχείου της Αρναίας. Ήταν ένα ζευγάρι από τη Ρωσία, που ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου από τον Δήμαρχο Αριστοτέλη, Χρήστο Πάχτα παρουσία συγγενών και φίλων.


Να ζήσουν ευτυχισμένοι και καλούς απογόνους


Επιμέλεια ρεπορτάζ – φωτογραφίες:  Στέλιος Ρήγας


Δείτε φωτογραφίες από το γάμο ΕΔΩ









































6 σχόλια:

  1. Άντε οι γάμοι όλοι στο Δημαρχείο, κοστίζει και ελάχιστα. Και νυφικό φοράει η νύφη και νομικά ο γάμος είναι σίγουρος. Κάντε το μόδα αυτό, να γεμίσουμε από τέτοια. . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω και εύχομαι να μην γίνει μόδα και μεταξύ των συμπατριωτών μας!Οι αλλοδαποί και οι αλλόθρησκοι ας κάνουν ό,τι θέλουν!! Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί οφείλουν να παντρεύονται με Θρησκευτικό Γάμο σύμφωνα με τους κανόνες της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας. Διαφορετικά, και αν εμμείνουν στον πολιτικό "γάμο", θέτουν οι ίδιοι τον εαυτό τους εκτός Εκκλησίας! Ας κάνουμε λοιπόν "μόδα" τίποτε άλλο... καλύτερα, να γλιτώσουμε και από την βλασφημία προς το Άγιο Πνεύμα, που ελλοχεύει στους πολιτικούς "γάμους".

      Στέφανος Γιάνναρος
      Ιερεύς

      Διαγραφή
  2. Ο Ιερέας καλά κάνει και υποστηρίζει την ιερολογία, αλλά ας ρίξει μια ματιά να δει,
    τα περισσότερα διαζύγια σε ποιους γάμους αφορούν; Μήπως οι πολιτικοί γάμοι είναι διαρκέστεροι;
    Ρωτώ, κι' αν υπάρχουν στοιχεία ας τα δημοσιεύσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η προσπάθεια σύνδεσης του μυστηρίου του Γάμου και της ιερολογίας του με την χρονική διάρκεια και την "τύχη" της εγγάμου συμβιώσεως των ανδρογύνων δεν στέκει στην λογική και ως εκ τούτου είναι άτοπη και αβάσιμη. Η Εκκλησία μας όταν ευλογεί τον Γάμο εύχεται για την κοινή ζωή του ζευγαριού, η οποία πρέπει να διαρκέσει ως την άλλη ζωή, δηλαδή μέχρι το ζευγάρι να χωριστεί από τον θάνατο. Αυτή την μόνιμη και διαρκή σύνδεση ψυχών και σωμάτων επιτυγχάνει το ζευγάρι μόνο μέσω της προσήλωσης στον λόγο του Θεού και της πιστής τήρησής του. Όταν οι προσερχόμενοι στο μυστήριο του Γάμου, προσέρχονται μόνο ελέω εθίμου και έπειτα συνεχίζουν να ζουν χωρίς τον λόγο του Θεού, είναι επόμενο κάποια στιγμή η έγγαμη συμβίωση να διαρραγεί. Για την ατυχή αυτή κατάληξη όμως,σε καμία περίπτωση δεν φταίει η ιερολογία!! Κάθε άλλο μάλιστα!! Ευθύνονται εκείνοι, που δεν εκτίμησαν την ιερότητα του Μυστηρίου και το καταπάτησαν με οποιοδήποτε τρόπο, για να καταλήξουν σε χωρισμό. Είναι τουλάχιστον άδικο και βλάσφημο να προσπαθούμε να φορτώσουμε τις δικές μας ευθύνες και παραλείψεις στην ιερολογία ενός Μυστηρίου, προσδίδοντας του μάλιστα και "ποιοτικά χαρακτηριστικά" όπως αυτό της "μικράς διαρκείας"! Ας αφήσουμε κατά μέρος τις ατυχείς και ασεβείς αυτές συγκρίσεις μεταξύ ενός Ιερού Μυστηρίου της Εκκλησίας και μιας κοινής αστικής σύμβασης. Ας ακούσουμε τους λόγους του Αποστόλου Παύλου: "Το μυστήριον τούτο μέγα εστίν εγώ δε λέγω εις Χριστόν και εις την Εκκλησίαν"! Στο χέρι του καθενός συζύγου είναι να διαφυλάξει τούτο το μεγαλείο για μια ζωή, διαφορετικά η κατάληξη θα είναι δραματική.

    Στέφανος Γιάνναρος
    Ιερεύς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπορεί ο κ. Γιάνναρος να μάς πει πότε επιβλήθηκε η ιερολογία τού γάμου και με ποιο αντάλλαγμα; Και πριν από την καθιέρωση τής ιερολογίας, όλοι οι γάμοι των χριστιανών που δεν ήταν "μυστήρια" αλλά "αστικές συμβάσεις", "ποιοτικά" ήταν κατώτεροι;
    Ή μήπως με μια "αναδρομική" ευχή τακτοποιήθηκαν όλα; Και τί είδους ιερολογία ήταν από τον τότε πατριάρχη εκείνη στο γάμο της αυτοκράτειρας Ζωής,(και μάλιστα Μ. Πέμπτη), για να μην μπούμε σε λεπτομέρειες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ "Ανώνυμε της 4ης Σεπτεμβρίου",

    Θα ήμουν ευτυχέστερος, αν εκτός από το οργίλο και ελαφρώς επιθετικό σου ύφος, μου έκανες την χάρη να μου πεις και ποιος είσαι, αλλά απ'ότι φαίνεται μάλλον προτιμάς την ασφάλεια της ανωνυμίας.
    Επί του προκειμένου λοιπόν! Η ευλογία του γάμου δόθηκε από τον ίδιο τον Κύριο,με την παρουσία του στον Γάμο της Κανά.Ο ίδιος ό Χριστός επέλεξε να αρχίσει την δημόσια δράση Του με την παρουσία του σε έναν γάμο ενώ κάλλιστα Θα μπορούσε να επιλέξει οποιοδήποτε κοινωνικό, νομικό ή άλλο γεγονός. Η ιερολογία του Μυστηρίου του Γάμου υπήρχε αείποτε στην ζωή της Εκκλησίας μας. Το γεγονός ότι ο θρησκευτικός γάμος ήταν για δεκαετίες ο μόνος νομικά ισχυρός γάμος έχε να κάνει με το γεγονός ότι επικρατούσα Θρησκεία στην Ελλάδα κατά το σύνταγμα ήταν η Χριστιανική. Για την Ορθόδοξη Εκκλησία, η μόνη ευλογημένη σύζευξη μεταξύ ανδρός και γυναικός, είναι αυτή του Γάμου, ο οποίος αποτελεί και πρέπει να αποτελεί κοινή πορεία των δύο συζύγων προς την σωτηρία και την θέωση. Κάθε άλλη σύζευξη είναι εκτός Εκκλησίας και δεν είναι ευλογημένη. Όποιες πλημμέλειες, σφάλματα ή ατοπήματα σημειώθηκαν και σημειώνονται κατά καιρούς αναφορικά με το τυπικό του θρησκευτικού γάμου, βαρύνουν εμάς και όχι τον Θεό. Το έγραψα και στο προηγούμενο σχόλιό μου. Το αν θα τηρήσουμε εντός του γάμου τον λόγο και τις εντολές του Θεού είναι στο χέρι μας. Το ίδιο ισχύει και για τους κληρικούς, που καλούμαστε να τελέσουμε το Ιερό Μυστήριο του γάμου. Στο χέρι μας είναι να τηρήσουμε ή όχι τους Ιερούς κανόνες και το τυπικό αναφορικά με το ίδιο το Μυστήριο και την Ιερολογία του. Οποιοδήποτε σφάλμα ήθελε σημειωθεί επί του τυπικού δεν καταργεί εν γένει την αξία και την ιερότητα του Ορθοδόξου Γάμου. Και αν πχ. κάποιος ιερωμένος για διάφορους λόγους δεχθεί να τελέσει παράτυπα γάμο σε ημέρα που η Εκκλησία μας το απαγορεύει, αυτό θα αποτελεί μομφή για τον ίδιο και τους συμμετέχοντες. Δεν πρέπει, όμως, να μας αποτρέπει από την τέλεση θρησκευτικού Γάμου. Η ευλογία και η χάρη του Θεού είναι πάνω απ'όλα και αυτή πρέπει να αποζητά κάθε μέλος της Εκκλησίας, σε κάθε στιγμή της ζωής του. Είναι τουλάχιστον βλάσφημο, βαπτισμένοι Χριστιανοί (ευτυχώς ακόμα είναι λίγοι) να εμμένουν στον πολιτικό Γάμο και να γυρνούν την πλάτη τους στον Θεό, θεωρώντας παρωχημένη και επιβαλλόμενη από τους "παπάδες" την ιερολογία.Αυτό αποτελεί βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος, η οποία τους θέτει εκτός Εκκλησίας. Αναρωτιέμαι, βέβαια, αν κάποιους τέτοιους τους ενδιαφέρει η έκπτωσή τους αυτή... μάλλον δεν τους ενδιαφέρει καθόλου. Μη θέλοντας να μακρηγορήσω περαιτέρω επί του θέματος σου γράφω το εξής, το οποίο μάλλον θα σε καλύψει: Όσοι είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι συνειδητά, οφείλουν να προσέρχονται ενώπιον του Θεού στο Ιερό Μυστήριο του Γάμου. Όσοι δεν ανήκουν σ'αυτούς μπορούν να συνάψουν "γάμο" με όποιον άλλον τρόπο επιθυμούν!Η Εκκλησία πάντως, είναι εδώ και καλεί και αναμένει όλους! Πρώτα να γίνουν συνειδητά μέλη Της και έπειτα να μετέχουν των Ιερών Μυστηρίων Της, τα οποία αποτελούν ενέργειες του Παναγίου Πνεύματος.

    Στέφανος Γιάνναρος Ιερεύς
    Εξ Αρναίας Χαλκιδικής

    Υγ. Αγαπητέ φίλε, αν είσαι Αρναιώτης, χαίρομαι γιατί αποτελείς απλά την εξαίρεση, που επιβεβαιώνει τον κανόνα.
    Επίσης, σ'ευχαριστώ πολύ για την ευγενική προσφώνηση "κύριος", αν και ασυνήθιστο κάπως για Ιερέα! Αναμένω την επώνυμη απάντησή σου για να μπορέσω κι εγώ με την σειρά μου να σε προσφωνήσω έτσι...


    ΑπάντησηΔιαγραφή