Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Το αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή, από την Πολιτιστική και Επιμορφωτική Εταιρεία Αρναίας (φωτο – Βίντεο)



Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία τις μέρες της Πανήγυρης της Αγίας Παρασκευής, από την Εταιρεία μας,  το αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή.

Η Μικτή Χορωδία Πολυγύρου με τη συνοδεία της Λαϊκής ορχήστρας  ¨ΜΟΝΤΑΖ¨, τραγούδησε τις αξέχαστες μελωδίες του μεγάλου συνθέτη.  Την επιμέλεια και την παρουσίαση των κειμένων είχε ο στιχουργός – ποιητής Λάκης Τεάζης.


Ο Σταύρος Κουγιουμτζής, ήταν ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες μουσικοσυνθέτες, με πολλά σημαντικά τραγούδια στο ενεργητικό του και συνεργασίες με κορυφαίους Έλληνες ερμηνευτές.          

Η Πολιτιστική Εταιρεία Αρναίας τον τίμησε με μια εκδήλωση, που θύμισε σε εμάς τους μεγάλους  και έκανε γνωστά στους νεώτερους κάποια από τα σπουδαιότερα τραγούδια της Ελληνικής δισκογραφίας που αγαπάμε να τραγουδάμε μέχρι σήμερα όπως: “Κάπου νυχτώνει”, “Όταν ανθίζουν πασχαλιές”, “Τα χρόνια της υπομονής”, “Ήταν πέντε ήταν έξι”, “Όλα καλά”, “Οι ελεύθεροι κι ωραίοι”, “Παράπονό μου”, “Μάτια μου μάτια μου”, “Χάντρα στο κομπολόι σου”, “Αν μ” αγαπάς”, “Ένας κόμπος η χαρά μου” κ.α..


Ιδιαίτερο τόνο και λαμπρότητα έδωσε η εμφάνιση της Ξανθίππης Καραθανάση, που μάγεψε για ακόμη μια φορά το κοινό της Αρναίας με την καταπληκτική φωνή της.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αρναίας Τσιάλας Αθανάσιος, η Πρόεδρος του Αριστοτελείου Πνευματικού Κέντρου Κασσάνδρα Κατσαρού, ο Αντιδήμαρχος Ιωάννης Λαμπρινός, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος κατοίκων της περιοχής.


Επιμέλεια ρεπορτάζ:  Στέλιος Ρήγας



 
Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση εδώ












































































2 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια στην Πολιτιστική Εταιρεία Αρναίας για αυτό το καταπληκτικό αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή. Ήταν κάτι ξεχωριστό από τις συνηθισμένες εκδηλώσεις. Η Ξανθίππη το γνωστό Αηδόνι. Χίλια Μπράβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτή η ηλεκτρονική έκδοση των ΑΝΤΙΛΑΛΩΝ της ΑΡΝΑΙΑΣ, για εμάς τους ξενιτεμένους Αρναιώτες, είναι μια πηγή ζωής. Ευχαριστώ από βάθος ψυχής τους συντελεστές αυτής της προσπάθειας. Ο εαυτός μου είναι στην Αθήνα αλλά το μυαλό και η καρδιά μου στην πατρίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή