Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του έργου: «Ανάπλαση πλατείας Πατριάρχου Βαρθολομαίου Α΄ και παρακείμενων δρόμων Δ.Κ. Αρναίας», προϋπολογισμού 704.163,98€.



Ø  Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του έργου: «Ανάπλαση πλατείας Πατριάρχου Βαρθολομαίου Α΄ και παρακείμενων δρόμων Δ.Κ. Αρναίας», προϋπολογισμού 704.163,98€.
Ø  Ξεκινά άμεσα η εκτέλεση των εργασιών του έργου.

Υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ του Δήμου Αριστοτέλη και του αναδόχου κατασκευής του έργου: «Ανάπλαση πλατείας Πατριάρχου Βαρθολομαίου Α΄ και παρακείμενων δρόμων Δ.Κ. Αρναίας», το οποίο έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από τα συγχρηματοδοτούμενα Ευρωπαϊκά Προγράμματα.
Η εκτέλεση των εργασιών του έργου αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα. Η συνολική προθεσμία κατασκευής του έργου ορίζεται σε 365 ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης.
        Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου, μετά την προσφερόμενη έκπτωση κατά την διαγωνιστική διαδικασία, διαμορφώθηκε στο ποσό των 366.165,28€.
        Το φυσικό αντικείμενο του συγκεκριμένου έργου αφορά την ανάπλαση και διαμόρφωση των πλατειών Πατριάρχου Βαρθολομαίου Ά, (Χοροστάσι)  Γερογιάννη και Ταχυδρομείου καθώς και  των παρακείμενων δρόμων της  Δ.Κ. Αρναίας .
          Ειδικότερα το έργο περιλαμβάνει ........... 


στο χώρο της πλατείας του  Δημαρχείου, περιμετρικά των κτισμάτων πλακόστρωτη επιφάνεια από τετραγωνισμένες χονδροπλακες και στη συνεχεία λιθόστρωτη επιφάνεια (καλντερίμι) καθώς επίσης και  στους παρακείμενους δρόμους.
Περιλαμβάνει επίσης, την κατασκευή λιθόκτιστων παρτεριών (για φύτευση δένδρων) και καθιστικών.
Με την υλοποίηση του έργου θα επιτευχθεί  η διαμόρφωση  και  αισθητική αναβάθμιση της παραδοσιακής πλατείας Δημαρχείου της Αρναίας, που βρίσκεται πλησίον του Μητροπολιτικού ναού Αγίου Στεφάνου, της πλατείας Γερογιάννη και της πλατείας Ταχυδρομείου καθώς και των παρακείμενων δρόμων που συνδέουν την Πλατεία Γερογιάννη με το χοροστάσι και την εκκλησία των Άγιων Αναργύρων.

Με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Χρήστος Πάχτας ανέφερε τα εξής:
«Το έργο της ανάπλασης Πλατείας Πατριάρχου Βαρθολομαίου Ά και  παρακείμενων δρόμων Δ.Κ. Αρναίας» περιλαμβάνει σημαντικές παρεμβάσεις που σχετίζονται με την λειτουργία και την αισθητική του παραδοσιακού οικισμού της Αρναίας. 
        Με την ολοκλήρωση του έργου θα επιτευχθεί η διαμόρφωση, η ανάδειξη και η λειτουργική διευθέτηση σημαντικών κοινόχρηστων χώρων, σε ένα από τα πλέον αξιόλογα σημεία του παραδοσιακού οικισμού της Αρναίας.
        Κατά την διάρκεια της τρέχουσας  δημοτικής  περιόδου ολοκληρώθηκαν ή βρίσκονται σε φάση υλοποίησης σημαντικά έργα που αφορούν την ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων  των οικισμών του Δήμου Αριστοτέλη.
        Ειδικότερα για την Αρναία, έχει ολοκληρωθεί το έργο για την ανάπλαση της πλατείας Μουσείων και των παρακείμενων κοινόχρηστων χώρων. Ολοκληρώνεται, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, το έργο που αφορά την υπογείωση πρόσθετου  δικτύου χαμηλής τάσης, που περιλαμβάνει την κατασκευή υπόγειου δικτύου χαμηλής τάσης 3.500 μέτρων περίπου, την αποξήλωση εναέριου δικτύου χαμηλής τάσης και τη διευθέτηση όλων ανεξαιρέτως των εναέριων παροχών. Επίσης, εντάχθηκε στα Συγχρηματοδοτούμενα Ευρωπαϊκά Προγράμματα και βρίσκεται σε διαγωνιστική φάση το έργο που αφορά τον ηλεκτροφωτισμό του παραδοσιακού οικισμού της Αρναίας, προϋπολογισμού 205.000,00€. Επιπλέον, σε διάφορα σημεία του οικισμού υλοποιήθηκαν μια σειρά από μικρές και μεγαλύτερες παρεμβάσεις αναπλάσεων.
Στόχος μας είναι η ανάδειξη της πολιτιστικής  κληρονομιάς μας και η διατήρηση του παραδοσιακού χαρακτήρα των οικισμών μας, με κύριο σκοπό  η  βελτίωση της τουριστικής  προβολής  της περιοχής μας , ώστε τα επόμενα χρόνια η περιοχή μας να αποτελέσει, σημαντικό προορισμό ορεινού τουρισμού δίνοντας  μια πρόσθετη ώθηση στην ανάπτυξη του τόπου μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου