Τρίτη, 31 Ιουλίου 2018

Παρουσίαση του βιβλίου ¨Οι σεισμοί του 1932 στη Βορειοανατολική Χαλκιδική¨.

Παρουσίαση του βιβλίου ¨Οι σεισμοί του 1932 στη Βορειοανατολική Χαλκιδική¨.

Πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του περιοδικού ¨ΑΡΝΑΙΑ¨ και του Πολυχώρου ¨Αριστοτέλους¨ της Αρναίας, η παρουσίαση του βιβλίου 200 σελίδων με τίτλο ¨Οι σεισμοί του 1932 στη Βορειοανατολική Χαλκιδική¨, του συγγραφέα Δημητρίου Θεοχ. Κύρου Φιλόλογο – Θεολόγο. Την παρουσίαση έκαναν ο Ιωάννης Κέκερης Δασοπόνος και πρόεδρος του Συνδέσμου Ιεροψαλτών ¨Ρωμανός ο Βατοπαιδινός¨, με τον Αστέριο Καραστέργιο Τεχνολόγο Μηχανικό τέως Δήμαρχο Αρναίας, με συντονιστή τον Ιωάννη Κοτσάνη Τραπεζικό και Γενικό Γραμματέα του Παγχαλκιδικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.
Το πόνημα αποτελείται από  πέντε αυτοτελείς Ενότητες με έγγραφα από τα αρχεία της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, Αγιορείτικων Μονών, από ειδησεογραφήματα εφημερίδων εποχής Αθηνών, Θεσσαλονίκης, τοπικού τύπου και φωτογραφίες του ¨Κυττάρου¨ Ιερισσού.
Στο βιβλίο προλογούν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, ο Αστέριος Ζωγράφος Δήμαρχος Πολυγύρου και ο Ευθύμης Λέκκας καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας.

Χορηγός της έκδοσης ο Αρναιώτης Αστέριος Ζωγράφος Δήμαρχος Πολυγύρου, πρώην Δήμαρχος Αρναίας και Νομάρχης Χαλκιδικής.
Τιμή πώλησης του βιβλίου 5 ευρώ. Τα έσοδα θα διατεθούν στη Γυναικεία Ιερά Μονή Αγίου Κοσμά του Αιτωλού της Αρναίας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, ο Πρωτοσύγκελος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μαϊδώνης, ο Βουλευτής Χαλκιδικής Γεώργιος Βαγιωνάς, ο Δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος, ο Αντιδήμαρχος Αριστοτέλη Αργύριος Τσακνής, η Περιφερειακή Σύμβουλος Κατερίνα Ζωγράφου, ο τέως Αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Λαζαρίδης, συνεργάτες του συγγραφέα που βοήθησαν με υλικό την έκδοση, καθώς  και αρκετοί Πολίτες.
Επιμέλεια ανάρτησης – φωτογραφίες Στέλιος Ρήγας
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου