Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Αρναία

 Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Αρναία
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Αρναία. Η ημέρα ξεκίνησε με το Εωθινό. Η φιλαρμονική παιάνισε το πρωί στους δρόμους της κωμόπολης εμβατήρια και υψώθηκε η Σημαία μπροστά από το Δημαρχείο. Στη συνέχεια τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Στεφάνου χοροστατούντος του Μητροπολίτη μας κ. Θεοκλήτου. Μετά τον πανηγυρικό που εκφώνησε εκπαιδευτικός του Γενικού Λυκείου Αρναίας και το πέρας της δοξολογίας, κλήρος και λαός κατευθύνθηκαν στο μνημείο των ηρώων όπου εψάλει η επιμνημόσυνος δέηση και πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων στην μνήμη των ένδοξων νεκρών μας. Ακολούθησε παρέλαση από τους μαθητές και μαθήτριες όλων των σχολικών μονάδων της Αρναίας, που απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα των συγκεντρωμένων.
 
 Τον Δήμο Αριστοτέλη εκπροσώπησαν οι Αντιδήμαρχοι Αργύρης Τσακνής και  Γιώργος Κωτάκης. Παρόντες ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γιώργος Διαμαντούδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Χαλκιδικής Στυλιανός Βαλιάνος, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, ο Πολιτευτής με την ¨Ελληνική Λύση¨ Αρναιώτης Ελευθέριος Πιτούλας, εκπρόσωποι των Σωμάτων ασφαλείας και των φορέων της Αρναίας, τέως Δήμαρχοι και πλήθος κόσμου.

Μετά την Μαθητική ακολούθησε στην αίθουσα ¨Μητροπολίτης Σωκράτης¨ του Δημαρχείου, η τελετή βράβευσης των αποφοίτων των δυο Λυκείων, Γενικού και Επαγγελματικού, που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.



Επιμέλεια ανάρτησης:  Στέλιος Ρήγας






">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου