Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

Η εορτή του Αγίου Στεφάνου, Πολιούχου της Αρναίας

 Με λαμπρό πανηγυρικό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο τιμήθηκε την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019, η μνήμη του Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου, Πολιούχου και προστάτου της αρχοντικής Αρναίας, στον ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό της Ναό.
Στον Όρθρο και στην μεγαλοπρεπή Θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, ο Μητροπολίτης Λευκάδας και Ιθάκης κ. Θεοφίλος, ο Μητροπολίτης Τεγέας κ. Θεόκλητος, καθώς και ο οικείος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτος, πλαισιωμένων υπό πανοσιολογιωτάτων Αρχιμανδριτών, πρεσβυτέρων και διακόνων.
Μετά τη Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε λιτανεία της Ιεράς Εικόνος και των ιερών λειψάνων του Αγίου στους κεντρικούς δρόμους της Αρναίας, συνοδεία της Φιλαρμονικής και πλήθους ευσεβών πιστών από την Αρναία και την ευρύτερη περιοχή. Να σημειώσουμε ότι την εικόνα του Αγίου μετέφεραν μαζί με συναδέλφους τους και τρείς Αρναιώτες Καταδρομείς.
Τα ιερά ψαλτήρια τίμησαν με την θαυμάσια απόδοση των ύμνων, ο πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγ. Στεφάνου Βασίλειος Κοκκαλιάρης, ο λαμπαδάριος Κωνσταντίνος Πνευματικός και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιεροψαλτών  Ιωάννης Κέκερης με τους συνεργάτες τους.
Στις λατρευτικές εκδηλώσεις παρόντες ήταν ο Βουλευτής Χαλκιδικής Απόστολος Πάνας, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Ιωάννης Γιώργου, οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Αυγερινός και Γιώργος Θαλασσινός, η Περιφερειακή Σύμβουλος Κατερίνα  Ζωγράφου, ο πρόεδρος της Αρναίας Αγαπητός Κιάτος, ο Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Γούναρης Διοικητής 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομέων – Αλεξιπτωτιστών ¨ΕΛ ΑΛΑΜΕΪΝ¨, ο Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής Ιωάννη Τσάβαλος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αρναίας Γεώργιος Χαϊδευτός, ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αρναίας Δημήτριος Αλεξανδρής, ο πρόεδρος του ΑΠΚ Αστέριος Τζιτζιρίκας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αριστοτέλη Παναγιώτης Μουσλής, ο πρόεδρος της "Φροντίδας" Βασίλης Βασιλειάδης, ο τέως Δήμαρχος Αρναίας Αστέριος Καραστέργιος, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, Φορείς και Σύλλογοι της Αρναίας.
Επιμέλεια ανάρτησης Στέλιος Ρήγας
Βίντεο ΕΡΓΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου