Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

«Το Γαλάζιο Πουλί» του Μωρίς Μαίτερλινγκ στο «Πολιτιστικό Κέντρο Αρναίας»

«Το Γαλάζιο Πουλί» του Μωρίς Μαίτερλινγκ 
από την Παιδική Σκηνή του Νέου Θεάτρου Θεσσαλονίκης 
στο «Πολιτιστικό Κέντρο Αρναίας» 
το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου στις 11.30 το πρωί.

Η Παιδική Σκηνή του Νέου Θεάτρου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής και το Συμβούλιο Κοινότητας Αρναίας θα παρουσιάσει στο Πολιτιστικό Κέντρο Αρναίας το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020 στις 11.30 το πρωί το έργο «Το Γαλάζιο Πουλί» του βραβευμένου με Νόμπελ Λογοτεχνίας Μωρίς Μαίτερλινγκ.

Η παράσταση θα δοθεί με ελεύθερη είσοδο στο πλαίσιο του προγράμματος «Το Θέατρο ταξιδεύει σε περιοχές της Μακεδονίας και Θράκης» του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης).

Το έργο ανεβαίνει σε νέα μετάφραση – διασκευή από την Ιωάννα – Μαρκέλα Χαλκιά, σε σκηνοθεσία Koldo Vio, μουσική Παύλου Μέτσιου, σκηνικά Δήμητρας Γιοβάνη, επιμέλεια κοστουμιών Κώστα Ντάλλη και χορογραφίες Μαργαρίτας Παναγιώτου. «Το Γαλάζιο Πουλί» το συμβολικό θεατρικό έργο του Μωρίς Μαίτερλινγκ, μας μεταφέρει στον παραμυθένιο και μαγικό κόσμο των παιδικών ονείρων και των μυστικών της φύσης.



Ένα κορίτσι κι ένα αγόρι, η Μύτυλ και ο Τύλτυλ, ξεκινούν ένα περιπετειώδες και ονειρικό ταξίδι αναζητώντας το Γαλάζιο Πουλί της Ευτυχίας. Τα δυο παιδιά με πολύτιμους συντρόφους τους το Φως, τον παιχνιδιάρη Σκύλο τους, την μυστηριώδη Γάτα αλλά και ένα μαγικό διαμάντι που κάνει τους ανθρώπους να βλέπουν όσα πράγματα είναι καλά κρυμμένα, θα ταξιδέψουν από την Χώρα των Αναμνήσεων έως το Παλάτι της Νύχτας και από τους Κήπους της Ευτυχίας έως το Βασίλειο του Μέλλοντος. Μέσα από την περιπλάνηση τους στο τέλος ανακαλύπτουν πως το νόημα της ζωής, το αληθινό γαλάζιο πουλί – η πραγματική ευτυχία – κρύβεται κοντά μας στα πιο απλά και καθημερινά πράγματα.



«...Πολλά πράγματα στη ζωή των ανθρώπων γίνονται τυχαία,
όμως η πραγματική ευτυχία σπάνια απουσιάζει, αν και συχνά αγνοούμε την παρουσία της.
Να θυμάστε πως ένα γαλάζιο πουλί πάντοτε φτερουγίζει μέσα στην καρδιά μας...»

Στην ιστοσελίδα www.neotheatro.gr θα βρείτε video και πληροφορίες.
Πληροφορίες : 6944 620 610 & 2310 222299

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου