Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

Απεβίωσε αιφνίδια ο συμπατριώτης μας και φίλος, Χρήστος Γ. Λαλιώτης Επιχειρηματίας Αρναίας, στις 4-7-2021 (Παντελής Ζωγράφος)

Απεβίωσε αιφνίδια ο συμπατριώτης μας και φίλος, Χρήστος Γ. Λαλιώτης Επιχειρηματίας Αρναίας, στις 4-7-2021 (Παντελής Ζωγράφος)

    «Ορώντες με άφωνον προκείμενον, κλαύσατε πάντες επ’ εμοί, αδελφοί και φίλοι, συγγενείς και γνωστοί. Την γαρ χθές ημέραν μεθ΄υμών ελάλουν και άφνω επήλθε μοι, η φοβερά ώρα του θανάτου».

    Αυτές τις λέξεις αναφέρει, στο τελευταίο τροπάριο, «Δοξαστικό» των «αποστοίχων» της νεκρώσιμης Ακολουθίας, ο νεκρός μας συνάνθρωπος που μιλάει προς εμάς.

    Αυτό το περιστατικό έγινε χθες το βράδυ, 4 Ιουλίου 2021, στην Αρναία. Απεβίωσε αιφνίδια, ο Φούρναρης και Επιχειρηματίας, συνάνθρωπος και φίλος μας, Χρήστος Γ. Λαλιώτης, από ανακοπή της Καρδιάς του.

    Ο αείμνηστος Χρήστος, γεννήθηκε στην Αρναία το έτος 1953. Μόλις άρχισε να μεγαλώνει, ακολούθησε τον Πατέρα του Γεώργιο Χρ. Λαλιώτη, έμπορο χαλιών, που είχε εγκατασταθεί στη Νιγρίτα Σερρών και τον βοηθούσε στο μαγαζί που είχε. Σε ηλικία περίπου 14 ετών, το έτος 1967, εμφανίσθηκε στην Αρναία και ήλθε στον γράφοντα που ήταν Πρόεδρος του Μουσικογυμναστικού Ομίλου Αρναίας ΑΠΟΛΛΩΝ, και μου λέει. Πρόεδρε, ξέρω καλό ποδόσφαιρο και θέλω να μου βγάλεις δελτίο και να παίζω στον ΑΠΟΛΛΩΝΑ. Εγώ παραξενεύτηκα, γιατί τον έβλεπα μικρό. Έλα αύριο το βράδυ στο γήπεδο που έχουμε προπόνηση να σε δούμε. Ήλθε ο Χρήστος και τον βλέπω Εξαιρετικό. Φωνάζω τον Γιάννη Καμανδάνη, που ήταν μέλος του Δ.Σ. του Απόλλωνα, αλλά και φωτογράφος, και τον λέω, Γιάννη, βγάλε αμέσως φωτογραφίες τον Χρήστο Γ. Λαλιώτη, για Δελτίο Ποδοσφαιριστού. Τον κάνουμε δελτίο και τον βάζουμε αμέσως στην Α’ Ομάδα. Από εκεί προπονήθηκε πολύ και γρήγορα εξελίχθηκε άριστος και σπουδαίος με πολλές επιτυχίες και το 1973 τον πήρε ο ΑΠΟΛΛΩΝ  ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ Α’ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΊΑ και τον έβαλε αμέσως στην Α’ Ομάδα. Έπαιξε ορισμένους αγώνες και ύστερα στρατεύθηκε και πήγε στη Κύπρο ως Πολεμιστής της ΕΛΔΥΚ.

    Στην Κύπρο γνώρισε την εκλεκτή της Καρδιάς του Ελένη και παντρεύθηκε. Με την Ελένη απέκτησαν δύο παιδιά, τον Γεώργιο και την Μαρία, τα οποία είναι παντρεμένα και εγκατεστημένα στην Αρναία.

    Επαγγελματικά ασχολήθηκε στην αρχή με τον φούρνο που κατασκεύασε ο Πατέρας του, Γεώργιος Χρ. Λαλιώτης, μαζί με τα άλλα δύο Αδέλφια του, τον Νίκο και τον Άγγελο. Αργότερα μαζί με τους αδελφούς του, κατασκεύασαν Αρτοβιομηχανία και Εργοστάσιο Προϊόντων Αρτοποιοίας «Σπιτική Νοστιμιά» που τροφοδοτεί όλη την Ελλάδα

    Στην Αρναία ασχολήθηκε και προσέφερε στα κοινά, πολλές φορές. Υπήρξε Δημοτικός Σύμβουλος Αρναίας, με Δήμαρχο τον κ. Αστέριο Θ. Καραστέργιο, στην πρώτη του θητεία, 1983-1986, με μεγάλη επιτυχία στο έργο του. Υπήρξε για χρόνια πολλά, Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Αρναίας και της Περιοχής, με προσφορά μεγάλου έργου. Για πολλά χρόνια προσέφερε ως Πρόεδρος του ΑΠΟΛΛΩΝΑ Αρναίας, με μεγάλο ζήλο και έργο. Στα Πολιτιστικά δρώμενα προσέφερε πάρα πολύ μεγάλο έργο, τόσο από πλευράς εργασίας, όσο και Οικονομικά, με μόνο γνώμονα, την μεγάλη του αγάπη προς  την Αρναία.

    Δεν θα ξεχάσω, το μεγάλο «Χριστόψωμο ..  2Χ2 μέτρα» που προσέφερε με τα άλλα δύο αδέλφια του, την παραμονή των Χριστουγέννων, κάθε χρόνο, στην Πολιτιστική Εταιρεία Αρναίας, πάντοτε δωρεάν, για την αναβίωση του Εθίμου «Μέλωμα του Χριστού», στην Κεντρική πλατεία Αρναίας.

Πολλά μπορώ να γράψω για τον αείμνηστο και «Άνθρωπο» Χρήστο Γ. Λαλιώτη.

Η Μνήμη του θα είναι Αιωνία. Καλό ταξίδι φίλε Χρήστο.

Παντελής Κ. Ζωγράφος




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου