Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Η Πολιτιστική Εταιρεία Αρναίας στην εκδήλωση ¨Διαβαίνοντας το Quai-Kε¨ στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς


Η Πολιτιστική Εταιρεία Αρναίας στην εκδήλωση ¨Διαβαίνοντας το Quai-Kε¨ στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς

Η Πολιτιστική Εταιρεία Αρναίας, κατόπιν πρόσκλησης, παρέστει στην παράσταση ¨Διαβαίνοντας το Quai-Kε¨ που ανέβασαν τα μέλη του Χορευτικού Ομίλου Καλαμαριάς ¨Βορεάδες¨, στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022.



Καλαμαριά 1922 – 2022 ¨Μια θάλασσα μνήμες …. και γινήκαμε όλοι ένα¨.

Ο Δήμος Καλαμαριάς μαζί με τον Χορευτικό Όμιλο Καλαμαριάς, Βορεάδες, μας οδήγησαν σε έναν αλλιώτικο περίπατο, σε ένα περιδιάβασμα στη διάσημη προκυμαία της Σμύρνης, στο δημοτικό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», με αφορμή την επέτειο Μνήμης των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Η ζωή εκεί, οι μουσικές, οι χοροί και τα τραγούδια που ακούγονταν στα καφέ σαντάν, στις λέσχες και τα καφενεία της προκυμαίας μας γύρισαν για λίγο πίσω στη πολυπολιτισμική Σμύρνη. Μια πόλη που ένωνε τη Δύση με την Ανατολή.

Ο λόγος της μνήμης αντάμωσε με την ιστορία και ακολούθησε την αγωνία των Ελλήνων του εκεί την ημέρα της καταστροφής αλλά και την αποβίβαση τους στα Απολυμαντήρια της Καλαμαριάς.

Μια παράσταση που έδωσε θέση στο βίωμα, στη μνήμη και ξετύλιξε το νήμα της μουσικοχορευτικής παράδοσης των Ελλήνων της Μικρά Ασίας.

Η εκπροσώπηση έγινε από την Γενική Γραμματέα της Πολιτιστικής Εταιρείας Αρναίας Βίκη Καράδαγλη.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου