Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Προσκυνηματική εκπαιδευτική επίσκεψη του Γενικού Λυκείου Αρναίας στο Άγιο Όρος

 

Προσκυνηματική εκπαιδευτική επίσκεψη του Γενικού Λυκείου Αρναίας στο Άγιο Όρος.


Το ΓΕΛ Αρναίας πραγματοποίησε προσκυνηματική εκπαιδευτική επίσκεψη στο Άγιο Όρος στα πλαίσια εκπαιδευτικού προγράμματος «Βυζαντινές επιδράσεις στη βόρεια Χαλκιδική» από τις 2-4 Δεκεμβρίου 2023. Οι μαθητές, ο Διευθυντής και οι συνοδοί καθηγητές στις 2 Δεκεμβρίου έτυχαν θερμής υποδοχής και φιλοξενίας από τους Πατέρες της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου. 

Ενσωματώθηκαν στο μοναστηριακό βυζαντινό τυπικό, συμμετείχαν σε εργασίες του μοναστηριού, προσευχήθηκαν και συμμετείχαν στην Τράπεζα, στον Εσπερινό, στο Απόδειπνο και στην Αγρυπνία, προσκύνησαν τίμια λείψανα της Ιεράς Μονής, εξομολογήθηκαν και ξεναγήθηκαν στους χώρους της Ιεράς Μονής, ενώ συμμετείχαν με ερωτήσεις τους σε πνευματική σύναξη που οργανώθηκε από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Γέροντα Εφραίμ Βατοπαιδινό.  Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το κονάκι της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, όπου τους υποδέχθηκαν θερμά με κέρασμα Πατέρες της Μονής και ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Γέροντας Βαρθολομαίος.

Επόμενος σταθμός η Ιερά Μονή Παντοκράτορος, εξομολογήθηκαν και ενσωματώθηκαν στο μοναστηριακό τυπικό και στις ακολουθίες της Ιεράς Μονής.

Την επομένη ημέρα οι μαθητές και καθηγητές συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία, κοινώνησαν τα Άχραντα Μυστήρια και παρακάθησαν στην Τράπεζα της Μονής. Ακολούθως αναχώρησαν με κατεύθυνση την Ιερά Μονή Ιβήρων όπου προσκύνησαν κατά τη διάρκεια σύντομης περιήγησης στην Μονή την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Πορταΐτισσας και κατόπιν πήραν το δρόμο της επιστροφής.

Πηγή: https://gelarnaias.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου