Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023

Η ορκωμοσία του επανεκλεγέντος Δημάρχου Στέλιου Βαλιάνου με τα μέλη του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και των Τοπικών Συμβούλων, του Δήμου Αριστοτέλη.

 Ορκίστηκαν ο Δήμαρχος Στέλιος Βαλιάνος και τα μέλη του Νέου Δημοτικού Συμβουλίου και των Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου Αριστοτέλη

Με φόντο τη συλλογή του Ευθύμιου Βαρλάμη «Άγιον Όρος» στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιερισσού, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου, η ορκωμοσία του Δημάρχου Στέλιου Βαλιάνου και των μελών του Νέου Δημοτικού Συμβουλίου και των Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου Αριστοτέλη.

Στην ομιλία του μετά την τελετή, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Βρισκόμαστε στο τέλος μιας θητείας που δικαίωσε τους πολίτες τους Δήμου Αριστοτέλη και γι` αυτό δικαιώθηκε μεν τον πλέον ηχηρό τρόπο στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Δεν δικαιωθήκαμε ή δικαιώσαμε τους πολίτες επειδή έγιναν όλα τέλεια. Δικαιώσαμε τους πολίτες όμως, επειδή κάθε μας προσπάθεια ήταν ειλικρινής, ακόμα κι αν το αποτέλεσμα δεν ήταν πάντα το ιδανικό.

Δικαιώσαμε τους πολίτες, επειδή μας είδαν να δουλεύουμε ακατάπαυστα, να παράγουμε έργο, να είμαστε παρόντες εκεί που ήταν αναγκαία η μέριμνά μας. Μας είδαν να αφιερώνουμε το μέγιστο των δυνάμεών μας για να τους υπηρετήσουμε, χωρίς διακρίσεις, χωρίς απαρχαιωμένους τοπικισμούς και με φανερή προσήλωση στους στόχους που είχαμε θέσει.

Παρά τις αντιξοότητες της υγειονομικής κρίσης, των lock down και της ενεργειακής κρίσης, που εκτίναξαν τα κόστη και για τον Δήμο και έβαλαν πολλές διαδικασίες και πρωτοβουλίες στον «πάγο» για δύο σχεδόν χρόνια!

Με την ίδια προσήλωση, με την ίδια εργατικότητα και με την εμπειρία και την προετοιμασία της πρώτης θητείας να μας κάνουν ακόμα πιο αποτελεσματικούς, θα συνεχίσουμε και στη 2η θητεία αυτής της Δημοτικής Διοίκησης, που ξεκινά σε λίγες μέρες μετά την Πρωτοχρονιά!»

Την ορκωμοσία τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίους Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεόκλητος, ο οποίος, σε σύντομο χαιρετισμό του μετά το θρησκευτικό μέρος της τελετής, τόνισε την ανάγκη της συνεργασίας Δήμου και Εκκλησίας, προς όφελος του λαού, με την Εκκλησία να ασχολείται με το έργο της, αλλά και με την Πολιτεία να σέβεται τον ρόλο της Εκκλησίας και τις παραδόσεις του πιστού λαού και να νομοθετεί υπέρ του λαού.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο επικεφαλής της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο κ. Μιχάλης Βλαχόπουλος τόνισε τη διάθεση της μειοψηφίας να ασκήσει μια εποικοδομητική αντιπολίτευση, η οποία εξαρτάται, όπως είπε, σε μεγάλο βαθμό από τη στάση της πλειοψηφίας και από τον σεβασμό των δικαιωμάτων της μειοψηφίας.

Στην τελετή της ορκωμοσίας, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Χαλκιδικής της Ν.Δ. κ. Γιάννης Γιώργος, ο Βουλευτής Χαλκιδικής του ΠΑΣΟΚ κ. Απόστολος Πάνας, η Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Κατερίνα Ζωγράφου, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου