Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

ΩΔΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ - ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΘΗΜΑ. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΝΑΙΑΣ Σάββατο 23 Μαρτίου 2013 ώρα 20:00 Είσοδος ελεύθερη


  
ΩΔΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ - 
ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΘΗΜΑ


   Η Πολιτιστική και Επιμορφωτική Εταιρία Αρναίας προσεγγίζει μια ακόμη ποιοτική πολιτιστική εκδήλωση, παρουσιάζοντας στο Πολιτιστικό Κέντρο Αρναίας, το θεατρικό πόνημα του Μιλτιάδη Μαρέτα "Ωδή στην Απελευθέρωση - Το τελευταίο μάθημα". Πρόκειται για το μοναδικό έργο της παγκόσμιας θεατρικής δραματουργίας το οποίο αναφέρεται εξ ολοκλήρου στην Αρναία και τη Χαλκιδική. Η δράση επί σκηνής, αποτελεί μια ζωντανή αφήγηση για τα γεγονότα και τα πρόσωπα της απελευθέρωσης από του Τουρκικό ζυγό κατά τα έτη 1912-1913, με το Στρατηγό Αλεξάκη να περνά ως οπτασία από το θεατρικό σανίδι, και μια σχολική τάξη (κάπου στην εποχή της δικτατορίας) να ζει, αφηγηματικά, τα γεγονότα, μέσα από τις περιγραφές των πρωταγωνιστών. Επιστημονικός σύμβουλος του σεναρίου, ως προς τα ιστορικά στοιχεία της απελευθέρωσης είναι ο συμπατριώτης μας, ιστοριοδίφης, Δημήτριος Κύρου. Η συνεργασία αυτή είχε ως αποτέλεσμα να βρίθει το θεατρικό κείμενο από ιστορικά στοιχεία για την Αρναία. Η επιλογή των επαγγελματιών ηθοποιών, των προβολών, της μουσικής και των tableu vivant από το σκηνοθέτη ζωντανεύει με σύγχρονο τρόπο το νόημα των ιστορικών στιγμών.
Η Εταιρία μας, με την πολύτιμη συνδρομή της εταιρίας MED SEA HEALTH κατάφερε να καλύψει τα έξοδα της παράστασης και να την παρουσιάσει στο κοινό με δωρεάν είσοδο. Πρόκειται λοιπόν για μια εξαιρετικά σημαντική εκδήλωση που συνδυάζει την θεατρική τέχνη με την ιστορία της περιοχής και η οποία θα πρέπει να τύχει της προσοχής σας.
Με τιμή λοιπόν σας προσκαλούμε να απολαύσουμε μαζί αυτή την όμορφη πολιτιστική στιγμή.
Στυλιανός Θ. Βαλιάνος
Πρόεδρος Π.Ε.Ε.Α.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΝΑΙΑΣ – ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ - ΩΡΑ 20:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου