Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Με επιτυχία ανέβηκε το θεατρικό πόνημα "Ωδή στην Απελευθέρωση - Το τελευταίο μάθημα" στο Πολιτιστικό Κέντρο Αρναίας



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ στο Πολιτιστικό  Κέντρο Αρναίας  η παρουσίαση του πονήματος του Μιλτιάδη Μαρέτα, "Ωδή στην Απελευθέρωση - Το τελευταίο μάθημα".
Πρόκειται για το μοναδικό έργο της παγκόσμιας θεατρικής δραματουργίας το οποίο αναφέρεται εξ ολοκλήρου στην Αρναία και τη Χαλκιδική. Η δράση επί σκηνής, αποτέλεσε μια ζωντανή αφήγηση για τα γεγονότα και τα πρόσωπα της απελευθέρωσης από του Τουρκικό ζυγό κατά τα έτη 1912-1913, με το Στρατηγό Αλεξάκη να περνά ως οπτασία από το θεατρικό σανίδι, και μια σχολική τάξη (κάπου στην εποχή της δικτατορίας) να ζει, αφηγηματικά, τα γεγονότα, μέσα από τις περιγραφές των πρωταγωνιστών. Ξεχωριστό τόνο έδωσε η συμμετοχή στην παράσταση του φωνητικού συνόλου των ¨Θαμυριάδων¨.
Επιστημονικός σύμβουλος του σεναρίου, ως προς τα ιστορικά στοιχεία της απελευθέρωσης ήταν ο συμπατριώτης μας, ιστοριοδίφης, Δημήτριος Κύρου. Η συνεργασία αυτή είχε ως αποτέλεσμα να βρίθει το θεατρικό κείμενο από ιστορικά στοιχεία για την Αρναία.
Την παράσταση παρακολούθησαν το Δ.Σ. της Πολιτιστικής Εταιρείας και αρκετοί συμπολίτες μας. Μας  τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αθανάσιος Τσιάλας Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αρναίας ως εκπρόσωπος του Δήμου Αριστοτέλη, η Πρόεδρος του Αριστοτελείου Πνευματικού Κέντρου Κασσάνδρα Κατσαρού, ο Πατέρας Αθανάσιος εκπρόσωπος του Μητροπολίτη μας, ο τέως Δήμαρχος Αρναίας Γιώργος Κατσιαμούρης, οι τέως Αντιδήμαρχοι Αρναίας Ιωάννης Κέκερης και Γιώργος Θαλασσινός, ο Μαέστρος της Φιλαρμονικής μας Βασίλης Κοκκαλιάρης, ο ιστοριοδίφης – λαογράφος Δημήτριος Κύρου και ο τέως Πρόεδρος της Εταιρείας μας Παντελής Ζωγράφος.
Ακολούθησε δείπνο τον Κέντρο ¨ΕΛΒΕΤΙΑ¨ που ήταν προσφορά της χορηγού Εταιρείας MED SEA HEALTH, που κάλυψε στο σύνολό τους τα έξοδα της παράστασης και την ευχαριστούμε.
Δείτε στη συνέχεια βίντεο και πλούσιο φωτορεπορτάζ απο την εκδήλωση >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>











































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου