Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

H ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΑΡΝΑΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ



Με τη με αριθμό πρωτ. Υ10/530-15.03.2013  απόφαση του Διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτου Σπυρόπουλου αποφασίστηκε η σύσταση Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης στην Αρναία, μη αυτοτελές γραφείο του τοπικού υποκαταστήματος ΙΚΑ ΕΤΑΜ Πολύγυρου. Ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του ανωτέρω γραφείου καθορίστηκε η 03.04.2013.

Στην πράξη η σύσταση του Γραφείου αυτού, ισοδυναμεί με την κατάργηση των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ  στην Αρναία, όπως την γνωρίσαμε τα τελευταία 50 χρόνια.

Η αναλυτική αναφορά (σε σχετική απόφαση του Διοικητή του ΙΚΑ) των εργασιών που θα επιτελεί το εν λόγω Γραφείο δεν καθησυχάζει κανένα, μιας και, κατόπιν διεξοδικής επαφής με παράγοντες του ΙΚΑ, έγινε σαφές ότι εξ αιτίας της έλλειψής κατάρτισης, μηχανοργάνωσης και συντονισμού με τις υπηρεσίες του Πολύγυρου, σχεδόν καμία από τις αναφερόμενες στην απόφαση αυτή εργασίες δεν θα είναι εφικτό να διεκπεραιωθεί στο κατάστημα του ΙΚΑ Αρναίας. Αποτέλεσμα αυτού θα είναι να απαιτείται μετακίνηση των κατοίκων στο πιο κοντινό υποκατάστημα , στον Πολύγυρο σε απόσταση δηλ. 45km.

Η περιοχή μας είναι ορεινή και το οδικό δίκτυο δύσβατο και επικίνδυνο. Η κατάσταση αυτή επιδεινώνεται σοβαρά, κατά τη μισή διάρκεια του έτους, λόγω του δριμύ χειμώνα που ενσκήπτει στην περιοχή μας

Η Αρναία μετά τη μη επιλογή της ως έδρα του νέου Δήμου «Αριστοτέλη», και τη συνακόλουθη μεταφορά υπηρεσιών του πρώην Δήμου Αρναίας, μετά την κατάργηση της Δ.Ο.Υ Αρναίας και τη μεταφορά της στον Πολύγυρο, ετοιμάζεται να δεχτεί ένα νέο χτύπημα με την κατάργηση του ΙΚΑ.

Ο Τόπος μας δεν αντέχει άλλο χτύπημα που οδηγεί στην οικονομική και διοικητική του εξαθλίωση.

Η Αρναία μαραζώνει καθημερινά και η Διοίκηση, με τις αποφάσεις της, δεν της επιτρέπει να ελπίζει σε ευοίωνο μέλλον.

Η κατάργηση των διοικητικών και, προσεχώς, και των υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ οδηγούν σε πλήρη απαξίωση τη ζωή όσων επέλεξαν την Ελληνική Ύπαιθρο για να ζήσουν.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ για την επιχειρούμενη κατάργηση των υπηρεσιών του ΙΚΑ Αρναίας και τη μεταφορά τους στον Πολύγυρο.

ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ συντονισμένα σε οποιαδήποτε νομική και υλική ενέργεια της Διοίκησης κατατείνει στην απομάκρυνση του ΙΚΑ.

ΘΑ ΠΡΟΒΟΥΜΕ  σε δυναμικές κινητοποιήσεις για να προστατέψουμε το δίκαιο και το συμφέρον αυτού του Ιστορικού τόπου.

ΚΑΛΟΥΜΕ  όλους τους συνδημότες μας σε συστράτευση για την αποφυγή αρνητικών εξελίξεων.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες του Νομού Χαλκιδικής να ενεργήσουν το κάθε τι για την αποφυγή μη αναστρέψιμων καταστάσεων.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΤΟΠΟΥ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ «ΑΡΝΑΙΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου