Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Με μεγαλοπρέπεια ο εορτασμός της διπλής εορτής για την Αρναία. Των Αγίων Αναργύρων και της Απελευθέρωσης



Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου μας Μητροπολίτη κ. Θεοκλήτου, παρουσία πλήθους πιστών, εορτάστηκε και φέτος η μνήμη των Αγίων Αναργύρων στον
ομώνυμο Ιερό Ναό της Αρναίας, παράλληλα με τον εορτασμό για την συμπλήρωση 101 χρόνων από την Απελευθέρωσή της περιοχής από τον Τουρκικό ζυγό.
Εκατοντάδες πιστών βρέθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 31 Οκτωβρίου στο Ναό για να παρακολουθήσουν με ευλάβεια τον Εσπερινό. Ανήμερα της εορτής των Αγίων 1η Νοεμβρίου, τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία,
κατά τη διάρκεια της οποίας ο Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος  απένειμε στον  περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα τον Μεγαλόσταυρο Α΄ Τάξεως «σε αναγνώριση της πολύτιμης υπηρεσίας που προσφέρει στην τοπική Εκκλησία».
και ακολούθησε η περιφορά της Εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της γραφικής κωμόπολής μας, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής.
Μετά την περιφορά πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του μνημείου της Απελευθέρωσης. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμο Αριστοτέλη, τις αρχές τον Νομού Χαλκιδικής, τις σχολικές μονάδες της Αρναίας, τους συλλόγους, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής, την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Νομού καθώς και από τον εκπρόσωπο του Διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού.

Στη συνέχεια έλαβε χώρα στην αίθουσα του Δημαρχείου Αρναίας, ομιλία από την φιλόλογο Κατερίνα Νίκου σχετικά με το ιστορικό της Απελευθέρωσης. Ακολούθησε συναυλία από την Μουσική Σχολή του Δήμου μας με τη συμμετοχή και της νεανικής ορχήστρας – χορωδίας του Στανού.

Ο εορτασμός έκλεισε με την βράβευση των εισαχθέντων μαθητών των Λυκείων της Αρναίας, στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.



Τον εορτασμό τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Βουλευτής Χαλκιδικής κ. Ευθύμης Καρανάσιος, Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιώργου Ιωάννης, ο Αντιδήμαρχος Ιωάννης Λαμπρινός, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αρναίας Αθανάσιος Τσιάλας, η Πρόεδρος του Αριστοτελείου Πνευματικού Κέντρου Κατσαρού Κασσάνδρα, τέως Βουλευτές και Δήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και λοιπές αρχές.



Επιμέλεια: Στέλιος Ρήγας

111111111























































































































































 

1 σχόλιο:

  1. Πολύ ευχάριστες εικόνες και ενημέρωση για όλους εμάς που για διαφορετικούς λόγους ο καθένας μας, δεν είχαμε την δυνατότητα να είμαστε παρόντες στον αγαπημένο μας τόπο.
    Β.Κυρούδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή