Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Costis Voloudakis Imaging II



Ένα άγνωστο σε εμάς ταλέντο του παρουσιάζει ο γνωστός καρδιολόγος Κωστής Βολουδάκης, που άνοιξε πρόσφατα στην Αρναία καρδιολογικό ιατρείο. Αυτή τη φορά μας εκπλήσσει ευχάριστα με την παρουσίαση στην «Γκαλερί Ρωμανού 7» στη Θεσσαλονίκη (περιοχή του λευκού Πύργου) έργων «Φωτογραφικού Κολάζ σε Καμβά». Δηλαδή ένα φωτογραφικό κολάζ με αλλοίωση της δομής και της εμφάνισης των φωτογραφιών με τελικό αποτέλεσμα την Ζωγραφική εντύπωση.

Διάρκεια έκθεσης: 14-11-2013  έως  21-12-2013

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 6-9, Σάββατο 11-3



Ο Κωστής Βολουδάκης γεννήθηκε στην Καβάλα, μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Ειδικεύτηκε στην καρδιολογία.

Από τα φοιτητικά του χρόνια ασχολείται συστηματικά με τη φωτογραφία και το κολάζ. Είναι μέλος της «Τέχνης» της ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας και του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Est από το οποίο εκδόθηκε σειρά συνθέσεών του. Είναι τακτικός συνεργάτης των Δημητρίων και επί σειρά ετών επιμελήθηκε τις αφίσες των Συμποσίων «Χριστιανική Θεσσαλονίκη».


Έχει διακριθεί σε φωτογραφικούς διαγωνισμούς, έλαβε μέρος σε πολλές διεθνείς Biennale στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από τη δεκαετία του 1980 μέχρι σήμερα, το έργο του έχει παρουσιαστεί σε δεκάδες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, μεταξύ των οποίων στη Θεσσαλονίκη (Γκαλερί Κ7, «Τέχνη», Γκαλερί Ζήτα Μι) στη Μαδρίτη, στη Στοκχόλμη και στην Αθήνα (Γκαλερί Dada, Γκαλερί Drecos, Δήμος Αθηναίων, Ίδρυμα Ανδρέα Λεντάκη, Μουσείο Γουναρόπουλου κ.α.)

Έργα του βρίσκονται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές και δημόσιες Πινακοθήκες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Επιμέλεια: Στέλιος Ρήγας 







4 σχόλια:

  1. Ότι και να πει κανένας για την αξία του Βολουδάκη είναι πολύ μικρό σε σχέση με την πρoσφορά του στην επιστήμη, την τέχνη, την καλοσύνη και τη γλυκύτητα του χαρακτήρα του. Νομίζω ότι είμαι τυχερός που τον γνωρίζω πάνω από 30 χρόνια.

    Β. Κυρούδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασίλη μου σ ευχαριστώ πολύ για τα πολύ κολακευτικά σου λόγια!

      Διαγραφή
  2. Μπράβο στον κ. Βολουδάκη. Εκτός από εξαιρετικός επιστήμονας είναι και Καλλιτέχνης.
    Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία στην έκθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή