Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013

Λαμπρό Συλλείτουργο για τον Άγιο Στέφανο στην ΑρναίαΜε λαμπρό συλλείτουργο τιμήθηκε σήμερα η μνήμη του Αγίου Στεφάνου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αρναίας Χαλκιδικής που φέρει το όνομα του Αγίου.

Στον Όρθρο και στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προηξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος ενώ συμμετείχαν ακόμη μετά από πρόσκληση του οικείου Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μιλήτου και Ηγούμενος της Ι. Μονής Αγίας Αναστασίας κ. Απόστολος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων καθώς και ιερέως της Ι. Μητροπόλεως Ιερισσού.


Στον κατάμεστο από πιστούς ιστορικό Ναό, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος αναφέρθηκε στον βίο του πρωτομάρτυρα και πρωτοδιακόνου Στεφάνου και στην δράση του, τονίζοντας ότι από το μαρτύριο του ενισχύθηκε η πίστη του Αποστόλου Παύλου με την λαμπρή στην συνέχεια πορεία και το σπουδαίο έργο του.


Στις λατρευτικές εκδηλώσεις παρόντες ήταν ο Βουλευτής  Χαλκιδικής κ. Καρανάσιος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργου, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Πάχτας, εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής καθώς και πλήθος πιστών.

Να σημειώσουμε ότι λόγω της έντονης βροχόπτωσης δεν διεξήχθη η καθιερωμένη περιφορά της εικόνας του Αγίου Στεφάνου. 
 ΠΗΓΗ: www.romfea.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου