Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως (φωτο-βίντεο)



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 27ης Δεκεμβρίου, ημέρα εορτής του Πολιούχου της Αρναίας Αγίου Στεφάνου, η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου. Στο πρώτο μέρος η Χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών της Μητροπόλεώς μας  ¨ΡΩΜΑΝΟΣ  Ο  ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΣ¨  έψαλε Χριστουγεννιάτικους ύμνους.
Στη συνέχεια ακολούθησε η ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη  κ. Θεοκλήτου με θέμα:  ¨Θεός επί γής, άνθρωπος έν ουρανώ…¨  Στο τρίτο μέρος είχαμε την εμφάνιση της Μικτής Χορωδίας Αρναίας που ερμήνευσε Χριστουγεννιάτικα κομμάτια. Η βραδιά έκλεισε με την βράβευση από τον Μητροπολίτη μας του πρωτοψάλτη και Μαέστρου Βασίλη Κοκκαλιάρη, για την προσφορά του εδώ και δεκαετίες, στα Εκκλησιαστικά  και Μουσικά δρώμενα της Αρναίας.

Με την ευκαιρία παρουσιάστηκε στο κοινό η κασετίνα με τα 8 CDs που καταγράφει την Μουσική Κληρονομιά της Αρναίας, την οποία κυκλοφόρησε ο Δήμος Αριστοτέλη και περιλαμβάνει ηχογραφήσεις από το 1968 έως σήμερα.


Το παρών έδωσαν  ο Χρήστος Πάχτας Δήμαρχος Αριστοτέλη που ήταν και  συνδιοργανωτής της όλης εκδήλωσης, η  Κασσάνδρα Κατσαρού Πρόεδρος του Αριστοτελείου Πνευματικού Κέντρου, ο Αντιδήμαρχος Ιωάννης Λαμπρινός, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αρναίας Αθανάσιος Τσιάλας, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, τέως Δήμαρχοι, καθώς και πλήθος πιστών.




Επιμέλεια - Βίντεο Στέλιος Ρήγας






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου