Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Η Πολιτιστική Εταιρεία Αρναίας παρουσιάζει το κορυφαίο έργο «Άνθρωποι και … Άνθρωποι» του Ζαν Κοκτώ στο Πολιτιστικό Κέντρο Αρναίας



   Το κορυφαίο έργο  «Άνθρωποι και … Άνθρωποι» του Ζαν Κοκτώ, από την Βάρδια Live και το Θέατρο «Πολύπριζο», παρουσιάζουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Π.Κ.Μ., η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, ο Δήμος Αριστοτέλη και η Πολιτιστική και Επιμορφωτική Εταιρεία Αρναίας,  το Σάββατο  29 Μαρτίου 2014 και ώρα 20:00,  στο Πολιτιστικό Κέντρο Αρναίας. 

ΤΟ ΕΡΓΟ
Άνθρωποι και … Άνθρωποι
βασισμένο σε κείμενα του Jean Cocteau
από την θεατρική ομάδα “Πολύπριζο”
    Η θεατρική ομάδα “Πολύπριζο” παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στο “τρομερό παιδί των γαλλικών γραμμάτων”, τον “καταραμένο” ποιητή και συγγραφέα Jean Cocteau.
    Ποιητής, συγγραφέας, φιλόσοφος και εικαστικός καλλιτέχνης, έγινε γνωστός στον τομέα της ποίησης, της σκηνοθεσίας, του θεάτρου, του κινηματογράφου, του μπαλέτου, της ζωγραφικής και της όπερας. Η δουλειά του Cocteau επηρεάστηκε από τον σουρεαλισμό, την ψυχανάλυση, τον κυβισμό, την καθολική θρησκεία και κατά καιρούς, το όπιο στο οποίο ήταν εθισμένος. Στην εποχή του ο Cocteau ήταν ένας από τους κύριους εκφραστές της Avant garde. Ανάμεσα στους φίλους και συνεργάτες του συμπεριλαμβάνονται εξέχουσες προσωπικότητες όπως ο Pablo Picasso, ο συνθέτης Erik Satie, ο συγγραφέας Marcel Proust και ο Ρώσος σκηνοθέτης Serge Diaghilev.
    Το έργο του Cocteau διαπνέεται από ένα αίσθημα παιδικής αφέλειας μαζί με μια αγωνία αναζήτησης και χαρακτηρίζεται από την ευαισθητοποίηση του στο θέμα της ανθρώπινης αδυναμίας, την οποία αντιστάθμιζε θέτοντας τον εαυτό του στην υπηρεσία των θεαμάτων και των μυστηριωδών δυνάμεων του σύμπαντος.
    Παρά το γεγονός ότι ασχολήθηκε σχεδόν με όλες τις μορφές τέχνης, η ποίηση ήταν για τον Cocteau η βάση για όλες τις τέχνες, μια “θρησκεία χωρίς ελπίδα”.
    Η παράσταση είναι μία σκηνική σύνθεση τεσσάρων, από τα πιο γνωστά, μονόπρακτα του Cocteau:
-        Στο Πανηγύρι
-        Το Φάντασμα της Μασσαλίας
-        Ο Ψεύτης
-        Ο Ωραίος Αδιάφορος
    Τέσσερα μονόπρακτα που τα διατρέχει, μέσα από ένα πρίσμα βιτριολικού χιούμορ, ο έρωτας, ο φόβος, το πάθος, η υπαρξιακή αγωνία, η αναζήτηση του εαυτού μας, η μοναξιά, το ψέμα και η αλήθεια, η απόγνωση, η λατρεία, η απόρριψη και το αδιέξοδο των ανθρώπινων σχέσεων.
Ταυτότητα της Παράστασης:

Απόδοση - Σκηνοθεσία: Δημήτρης Βαλσαμίδης
Σκηνικά – Κοστούμια: Κωσταντία Δίγκα
Μουσική Επιμέλεια: Δημήτρης Βαλσαμίδης
Παίζουν:
Άννα Γιαννακίδου, Έφη Αποστολίδου, Γεράκης Ηλίας, Αντώνης Χαρατζόγλου
Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη για το κοινό.
Η παράσταση είναι ενταγμένη στη δράση «Ευριπίδεια 2011-2014» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου