Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Η εορτή της Παναγίας του Ακαθίστου (Παναγούδα) στην Αρναία



  Γιορτάστηκε και φέτος το Σάββατο 5 Απριλίου, με κάθε επισημότητα, η εορτή της Παναγίας του Ακαθίστου στον ομώνυμο Ιερό Ναό που βρίσκεται στο Ίδρυμα Αγάπης - Στέγη Γερόντων στην Αρναία.

Στη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ. Θεόκλητος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελο  - Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο, τον Ιερομόναχο Βενέδικτο  και αρκετούς ιερείς. Ιδιαίτερο τόνο έδωσε η παρουσία μέρους του Συνδέσμου ιεροψαλτών της Μητροπόλεως ¨Ρωμανός ο Βατοπεδινός¨.  Μετά την περιφορά της Εικόνας και το τέλος της Θείας  Λειτουργίας μοιράστηκε στο πλήθος των πιστών γεύμα αγάπης, προσφορά οικογενειών από την κωμόπολή μας.


 Στον εορτασμό παρέστησαν, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας, ο Αντιδήμαρχος Ιωάννης Λαμπρινός, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αρναίας Αθανάσιος Τσιάλας, ο Πρόεδρος  της Δημοτικής  Επιτροπής Παιδείας  Αστέριος Μπρούζος, ο εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος Αρναίας, ο τέως Δήμαρχος Αρναίας Αστέριος Καραστέργιος, η Πρόεδρος της Πολιτιστικής και Επιμορφωτικής Εταιρείας Αρναίας Κυριακή Καραγιάννη, ο Γενικός Γραμματέας του Παγχαλκιδικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης  Ιωάννης Κοτσάνης και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Αγάπης. Το παρόν έδωσε και ο υποψήφιος Δήμαρχος Αριστοτέλη Ιωάννης Μίχος.

Για το ιστορικό της εικόνας της Παναγίας του Ακαθίστου ύμνου δείτε εδώ >>>>




Επιμέλεια ρεπορτάζ – φωτογραφίες: Στέλιος Ρήγας



Δείτε στη συνέχεια φωτογραφίες από τον εορτασμό ΕΔΩ






































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου