Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Το Μέλωμα του Χριστού και το κόψιμο του γιγαντιαίου Χριστόψωμου - Παραμονή Χριστουγέννων στην Αρναία



Πραγματοποιήθηκε και φέτος από την Εταιρεία μας,  την παραμονή των Χριστουγέννων η αναβίωση του Εθίμου του Μελώματος του Χριστού και του κοψίματος του γιγαντιαίου Χριστόψωμου με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής και της Χορωδίας της Αρναίας.

Εκατοντάδες κάτοικοι και επισκέπτες συγκεντρώθηκαν στην Κεντρική Πλατεία για να παρακολουθήσουν το δρώμενο,  που αναβιώνει εδώ και δεκαετίες, και να γευθούν το Χριστόψωμο που παρασκεύασαν από νωρίς  με μεράκι οι αδελφοί Λαλιώτη (Σπιτική Νοστιμιά) τα καρύδια με το τοπικό μέλι (από τον σύλλογο μελισσοτρόφων Αρναίας), καθώς και το κόκκινο κρασί από το οινοποιείο της συμπατριώτισσάς μας Κλαούντιας Παπαγιάννη.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης μας  κ. Θεόκλητος, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας, ο Αντιδήμαρχος Ιωάννης Λαμπρινός, η Πρόεδρος του Αριστοτελείου Πνευματικού Κέντρου Κασσάνδρα Κατσαρού, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αρναίας Αθανάσιος Τσιάλας, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι και αρκετοί επισκέπτες φίλοι της Αρναίας.


Το Δ.Σ. και τα μέλη της Πολιτιστικής και Επιμορφωτικής Εταιρείας Αρναίας  εύχονται σε όλο τον κόσμο ¨Χρόνια Πολλά με Υγεία¨ και Ευτυχές το νέο έτος που θα έρθει σε λίγες ημέρες.

Δείτε στη συνέχεια φωτο και βίντεο από την εκδήλωση καθώς και εικόνες από την Παρασκευή του Χριστόψωμου στις εγκαταστάσεις της ¨Σπιτικής Νοστιμιάς¨
Επιμέλεια-φωτο-βίντεο: Στέλιος Ρήγας



Δείτε φωτογραφίες ΕΔΩ













































3 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια στην Πολιτιστική Εταιρεία Αρναίας, που αναβιώνει αυτό το μοναδικό στην Ελλάδα έθιμο με το τεράστιο Χριστόψωμο .
    Χρόνια Πολλά από την Κρήτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οτι ποιό ευχάριστες εικόνες μπορούμε να δούμε από το τόπο μας για να αισθανόμαστε ότι είμαστε κοντά σας.Σας ευχαριστούμε!!!ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους σας
    και ιδιαίτερα στους συντελεστές αυτής της εικόνας!!!
    Β.Κυρούδης
    Θεσ/νίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια σε όλους που προσπαθούν να προβάλουν το πανέμορφο χωριό μας!Ευχαριστούμε που φέρνετε εικόνες απο την Αρναία στην Σάμο...Καλή Χρονιά σε όλους και ιδιαίτερα τους συμπατριώτες μου που αναπωλούν την Αρναία απο τα ξένα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή